Mihaela Blažeka u rubrici Hrana i piće od Mihaela Blažeka
Volim piti čaj i voljela bih preći na čaj u listićima, tj. čaj u rinfuzi. No, zanima me kako najbrže i najjednostavnije ocijediti čaj bez da listići završe na kraju u samom napitku. Obična cjedila znaju biti naporna, pa me zanima koja opcija jednostavnog i brzog cjedila je najbolja. Jesu li cjedila od silikona štetna u uzavreloj vodi? Koje takvo cjedilo je najkvalitetnije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+4 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
odabran od Mihaela Blažeka
 
Najbolji odgovor

Pijem čajeve iz rinfuze već godinama i dosad sam uvijek koristila veliko cjedilo koje inače koristim za cijeđenje mlijeka. U posljednje mi je vrijeme to veliko cjedilo postalo nepraktično pa sam potražila manje, namijenjeno baš za čaj u rinfuzi. 

Nabavila sam najjednostavnije i najobičnije cjedilo. Izrazito je praktično. Dugo ga koristim, a i dalje je iste kvalitete

Kupila sam ga u Offertissimi za svega nekoliko kuna (mislim da je cijena bila 5 ili 6 kuna). Jednostavan je za korištenje, a obavlja svoju funkciju i više nego dobro. Koristila sam i neka druga cjedila za čaj, ali bi mi iz njih obavezno ispadali listići čaja, a i cijena tih cjedila bila je značajno veća. 

Vjerujem da se cjedilo iz Offertissime svakako isplati isprobati. Garantiram da je odlične kvalitete, a i zaista je jeftin pa vrijedi uložiti u njega. 

Ovako izgleda: Cjedilo za čaj klješta - Chai.hr

+4 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić

Čajno cjedilo mi se pokazalo kao najbolja stvar kod čajeva u rinfuzi. Negdje se ono zove i žlica za čaj u rinfuzi, čajna štipaljka ili cjedilo kuglica... To mi se pokazalo kao najbolje jer je okruglo i mogu gurnuti to malo cjedilo u vrećicu u kojoj se nalazi čaj i zagrabiti. Cjedilo je taman otprilike veličina za količinu potrebnu za 1 čaj. Iz kvalitetno napravljenog cjedila ne curi nikakav višak proizvoda, pa se ne dogodi to da pluta na kraju u čaju. Super je i to što kada se ono izvadi iz čaja štipaljka se samo otvori i baci u kantu za smeće višak, a štipaljku poperem i to je to.

Ovo mi se pokazalo kao najbolje rješenje. Cijena je od 6-20 kuna, ovisno o kvaliteti. Mislim da je bolje uzeti malo skuplje jer je bolje kvalitete i ne raspadne se brzo, te ne curi ništa iz njega.  Može ga se kupiti u Pepcu i cijena je oko 10 kuna, a ima ih i na internetskim stranicama, no tamo su oko 20 kuna. 

–1 glas
Lucija Vlaović od Lucija Vlaović
Osim cjedila, koja su ponekad preglomazna, a ponekad sitniji listići čaja ispadaju van, što definitivno nije poželjno, postoji i opcija korištenja vrećica. One su praktične jer iz njih ne izlaze listići čaja, prikladne su veličine bez obzira radi li se šalica čaja ili pak cijeli lonac od nekoliko litara.
Kutija vrećica za čajeve može se jeftino nabaviti u Mulleru. Jedina im je mana to što u potpunosti upe tekućinu pa ih je teže vaditi, ako je čaj još uvijek vruć.

Slična pitanja

2 odgovora 5.0k 👀
6 odgovora 722 👀
Mihaela Blažeka 11.10.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Mihaela Blažeka
1 odgovor 446 👀
Antoneta Hrgović 15.10.2020. pitanje u rubrici Priroda od Antoneta Hrgović
3 odgovora 703 👀
1 odgovor 668 👀
3 odgovora 1.1k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...