Marija Miljević u rubrici Filmovi i serije od

Kako je bilo na hrvatskoj premijeri filma "Zbornica" od scenaristice i redateljice Sonje Tarokić?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

U kinu SC održana hrvatska premijera filma Zbornica Sonje Tarokić

Na hrvatskoj premijeri debitantskog dugometražnog filma Sonje Torakić Zbornica, okrunjenog s dva posebna priznanja na uglednom filmskom festivalu u Karlovim Varima, okupila se brojna filmska ekipa, ali i mnoga lica iz svijeta filma i prosvjete. Zbornica je dio glavnog programa 19. Zagreb film festivala, koji traje sve do 21. studenog 2021.

Filmsku su ekipu na premijeri predvodile scenaristica i redateljica Sonja Tarokić i producentica Ankica Jurić Tilić.

Od brojnog glumačkog ansambla, premijeru su uveličale Marina Redžepović, koja glumi Anamariju, novu pedagogicu u školi, Nives Ivanković, koja se u filmu našla u ulozi Vedrane, ravnateljice čvrste ruke, Stojan Matavulj, koji glumi problematičnog profesora povijesti, Maja Posavec i Sandra Lončarić koje nose uloge nastavnica, Daria Lorenci FlatzBarbara Nola, Filip Juričić, Igor Kovač, Frano Mašković i mnogi drugi.

Premijernoj projekciji prisustvovale su i mnoge osobe iz svijeta prosvjete i filma. 

Kako je bilo na hrvatskoj premijeri Zbornice pogledajte ovdje:

Zbornica je filmska drama o borbi pojedinke protiv sustava. Netom zaposlena entuzijastična osnovnoškolska pedagoginja Anamarija (Marina Redžepović), prisiljena je birati hoće li poštovati vlastite principe ili se uklopiti u zbornicu.

Film je svjetsku premijeru imao na 55. međunarodnom filmskom festivalu Karlovy Vary na kojem je osvojio posebno priznanja glavnog i Ekumenskog žirija. Svjetsku premijeru popratili su brojni svjetski filmski magazini, a Variety ju je opisao kao “impresivnu debitantsku dramu”.

Sonja Tarokić do sada je snimila više zapaženih i nagrađivanih kratkih filmova, a Zbornica je njezin prvi dugometražni film za koji je potpisala i scenarij. Direktor fotografije je Danko Vučinović, montažer i dizajner zvuka Borna Buljević, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, a kostimografkinja Katarina Pilić.

Film je nastao u produkciji Kinorame uz pridruženog producenta KinoElektron iz Francuske, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, programa Kreativna Europa – potprogram MEDIA, fonda RE-ACT, HRT-a i Torino Film Lab-a, gdje je projekt nagrađen u fazi razvoja.

Zbornica u kina diljem Hrvatske stiže u četvrtak, 25. studenog 2021.

Slična pitanja

1 odgovor 215 👀
1 odgovor 396 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...