186 pregleda
Marija Miljević u rubrici Priroda od Marija Miljević

Kako dermatološki laboratorij La Roche-Posay čuva i kožu i planet?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

U misiji da promijeni život na bolje sa što manjim utjecajem na životnu okolinu, brend je postavio cilj da do 2025. godine poveća udio reciklirane plastike u ambalaži na 70%, čime će uštedjeti 10.000 tona primarne plastike. Od prošle godine, ambalaže Lipikar linije u cijelosti su napravljene od recikliranih sirovina, a ako ih se sačuva i dopuni iz refill pakiranja, napravljenih sa 77% manje plastike, planet će dodatno biti zahvalan.

Evo kako La Roche-Posay čuva i kožu i planet

Danas je 79% građana spremno potražiti proizvode koji su zdraviji i bolji za životnu okolinu i od brendova očekuju da im pruže mogućnost „zelenijeg“ izbora. To posebno vrijedi kada je u pitanju njega kože, koja je prva granica u odnosu na vanjski svijet i najpodložnija je negativnim utjecajima iz okruženja kao što su alergeni, zagađenje i pojačano UV zračenje. Ukratko, zdravija sredina znači i zdraviju kožu.

Zahvaljujući brojnim inovacijama i „zelenim“ učenjima, La Roche-Posay je odgovorio na ove izazove i očekivanja. U svojoj misiji da promijeni život na bolje, brend se vodi filozofijom da proizvodi moraju biti dobri za ljude, dobri za planet i dobri za zajednice s kojima surađuje u nabavi sirovina.

Do 2030. bez primarne plastike

Kao vodeći svjetski brend koji preporučuju dermatolozi, La Roche-Posay je odlučan da predvodi ekološku i društvenu transformaciju u ovom smjeru. Nova ambalaža važan je korak na putu prema ostvarenju ambicije da smanji upotrebu plastike kao ozbiljnog zagađivača, a da pritom ne ugrozi efikasnost proizvoda. Brend je posvećen cilju da do 2025. godine postigne udio reciklirane plastike u ambalaži od 70%, čime će uštedjeti 10.000 tona primarne plastike. Konačni cilj je da taj udio naraste na 100% do 2030. godine, dakle da uopće ne koristi primarnu plastiku koja se radi „od nule“. Prošle godine je udio reciklirane plastike u ambalaži iznosio 25%, što je bilo čak deset puta više nego 2018. godine.

Bočice Lipikar proizvoda valja sačuvati

Lipikar Baume AP+M je dobar primjer kako izgleda kada se pionirska znanstvena istraživanja udruže sa održivošću. Zahvaljujući najnovijim postignućima u znanosti o mikrobiomu, ovaj balzam za njegu poboljšava kvalitetu života ljudi sa suhom kožom koja je sklona ekcemu. Posebna formula pruža trostruki učinak: vraća ravnotežu mikrobioma kože, trenutno je smiruje, hrani i obnavlja njezinu barijeru, a dodatno djeluje i protiv svrbeža, poboljšavajući kvalitetu sna osoba sklonih ekcemu za 69%.

Tu je i još jedan način na koji ovaj balzam pomaže ljudima - ključni sastojak karite maslac nabavlja se iz Burkine Faso u sklopu programa solidarnosti s dobavljačima, od kojeg koristi ima 26.000 žena i najveći je takav program u okviru L’Oreal grupe.

Lipikar linija je podjednako dobra za planet jer su od 2020. godine sve boce napravljene od 100% reciklirane plastike. Izborom ovakve ambalaže pokazuje se razvijena ekološka svijest, a La Roche-Posay omogućava da se ode i korak dalje. Staru ambalažu ulja za tuširanje i kupanje Lipikar Huile Lavante AP+ može se sačuvati i dopuniti sadržajem iz eko refill pakiranja, za koje je upotrjebljeno 77% manje plastike. Isto se može učiniti i s bocom Lipikar Syndet AP+, nježne formule za pranje tijela, koja također dolazi u refill pakiranju.

POSEBNA PONUDA U LJEKARNAMA!

  • U ljekarnama se može pronaći posebna promocija do isteka zaliha - uz kupnju Lipikar Syndet AP+ u standardnom pakiranju od 400 ml, ostvaruje se popust od 50% na Lipikar Syndet AP+ u refill pakiranju.

  • Na isti način uz kupnju standardnog pakiranja Lipikar Huile Lavante AP+ od 400ml, ostvaruje se popust od 50% na Lipikar Huile Lavante AP+ u refill ambalaži za ponovno punjenje.

Zato, ako se pri izboru kozmetike dosljedno izabere proizvode koji zadovoljavaju potrebama određene kože, uzima se u obzir i one koji ne odgovaraju planetu. Ne treba zaboraviti da se izborom kozmetičkih proizvoda može utjecati na zdraviju okolinu, a to je ono što u konačnom zbroju utječe na živote svih nas.

Sve informacije o proizvodima La Roche-Posay potražite na:


Lipikar Baume AP+M 400ml preporučena maloprodajna cijena: 181,35 HRK.
Lipikar Syndet AP+ 400ml preporučena maloprodajna cijena: 204,53 HRK.
Lipikar Huile AP+ 400ml preporučena maloprodajna cijena: 172,66 HRK.

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...