152 pregleda
Nino Marić u rubrici Poslovanje od Nino Marić (15.8k bodova)

Čemu služi e-Kontrola, nova e-Usluga Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Redakcija od Redakcija (147k bodova)
prikazano od Znatko

Od 5. siječnja 2022. bit će dostupna nova e-Usluga Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) pod nazivom "e-Kontrola" putem koje će poslodavci (pravne i fizičke osobe) moći elektroničkim putem dostavljati dokumentaciju potrebnu za postupak kontrole podataka o kojima ovisi ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja, te preuzimati zapisnik o kontroli u elektroničkom obliku.

E-Kontrola nadogradnja je postojeće usluge elektroničkog poslovanja HZMO Lana za uspostavljanje svih vrsta prijava za vođenje matične evidencije HZMO-a.

Uslugu na jednostavan način mogu koristiti postojeći i novi korisnici, ovlaštene osobe obveznika koji su već registrirani ili se prvi put registriraju u elektroničku uslugu e-Prijave Lana, bez potrebe dolaska na šaltere HZMO-a, a detaljne korisničke upute dostupne su na poveznici.

E-Kontrola korisnicima osigurava jedinstven način obavještavanja o kontroli obveznika, digitalno prikupljanje i obradu propisane dokumentacije za kontrolu obveznika (rekapitulacija, popis radnika kojima se staž osiguranja računa s povećanim trajanjem i popratna financijska dokumentacija) te izradu i dostavu zapisnika o kontroli obveznika u elektroničkom obliku.

Novom uslugom digitalnog prikupljanja i obrade dokumentacije ubrzava se postupak kontrole podataka, smanjuju administrativni troškovi i aktivno pridonosi Akcijskom planu za administrativno rasterećenje gospodarstva Vlade RH u stvaranju jednostavnijeg i jeftinijeg poslovnog okruženja.

Nino Marić od Nino Marić (15.8k bodova)
Probali smo web servis Lana od HZMO, ali sama registracija je previše komplicirana, nije digitalizirana i potrebno je staviti žig (pečat) na dokument i nositi ga na šalter HZMO-a. Odustao sam.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Mia Jelinčić 13.05.2022. pitanje u rubrici Financije od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
1 odgovor
Monika Kiris 05.09.2022. pitanje u rubrici Financije od Monika Kiris (11.4k bodova)
1 odgovor
Monika Kiris 03.08.2022. pitanje u rubrici Financije od Monika Kiris (11.4k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.4k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...