Nino Marić u rubrici Posao od

Koliko dugo postoji HZMO - Hrvatski zavoda za mirovinsko osiguranje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Danas je 100. obljetnica mirovinskog osiguranja u Republici Hrvatskoj i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO)

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) Ivan Serdar istaknuo je da u Republici Hrvatskoj ne postoji velik broj institucija javne uprave koje se mogu pohvaliti stogodišnjim postojanjem te dodao:

„Nositelji mirovinskog osiguranja mijenjali su kroz povijest nazive, ali uvijek s istom svrhom – provoditi osiguranje radnika i voditi brigu o osiguranicima i korisnicima davanja. Ovom novom poštanskom markom obilježavamo stotu obljetnicu mirovinskog sustava u Hrvatskoj, točnije prvog stupa mirovinskog osiguranja koji počiva na međugeneracijskoj solidarnosti kao neizostavnog dijela socijalne sigurnosti građana, a Zavod će, kao njegov nositelj i ključna institucija nacionalnog mirovinskog sustava, i ubuduće uspješno odgovarati na izazove nužnih prilagodbi u skladu s promjenama gospodarskih i socijalnih uvjeta.“

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte (HP) Ivan Čulo čestitao je HZMO-u na stotoj obljetnici referirajući se na dugogodišnju suradnju dviju institucija i izjavio:

„Ovo je samo jedna u nizu uspješnih suradnji Pošte i Zavoda za mirovinsko osiguranje. Ponosni smo što u poštanskim uredima možemo našim korisnicima ponuditi da bez naknade preuzmu ili predaju brojne zahtjeve i potvrde koje izdaje HZMO.“

Naime, Hrvatska pošta (HP) pustila je u optjecaj 22. travnja 2022. novu komercijalnu poštansku marku povodom 100. obljetnice mirovinskog osiguranja u Republici Hrvatskoj i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Poštanska marka je s motivom stilizirane obitelj, a koja simbolizira međugeneracijsku solidarnost.

Nakon predstavljanja poštanske marke Ivan Serdar i Ivan Čulo u prigodnoj omotnici prvog dana poslali su rješenje korisniku o priznanju prava na mirovinu. :)

Autorica komercijalne marke je Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba, a nominalna vrijednost marke označena je slovnom oznakom "A" što odgovara iznosu poštarine za pismo mase do 50 g u unutarnjem prometu te za dopisnicu/razglednicu u unutarnjem prometu. Naklada marke iznosi 100.000 primjeraka te je izdana u arku od 10 maraka i s 10 privjesaka. Hrvatska pošta tiskala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).

Slična pitanja

1 odgovor 255 👀
1 odgovor 260 👀
1 odgovor 443 👀
2 odgovora 431 👀
1 odgovor 655 👀
1 odgovor 316 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...