Nino Marić u rubrici Poslovanje od

Čemu služi e-Kontrola, nova e-Usluga Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Od 5. siječnja 2022. bit će dostupna nova e-Usluga Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) pod nazivom "e-Kontrola" putem koje će poslodavci (pravne i fizičke osobe) moći elektroničkim putem dostavljati dokumentaciju potrebnu za postupak kontrole podataka o kojima ovisi ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja, te preuzimati zapisnik o kontroli u elektroničkom obliku.

E-Kontrola nadogradnja je postojeće usluge elektroničkog poslovanja HZMO Lana za uspostavljanje svih vrsta prijava za vođenje matične evidencije HZMO-a.

Uslugu na jednostavan način mogu koristiti postojeći i novi korisnici, ovlaštene osobe obveznika koji su već registrirani ili se prvi put registriraju u elektroničku uslugu e-Prijave Lana, bez potrebe dolaska na šaltere HZMO-a, a detaljne korisničke upute dostupne su na poveznici.

E-Kontrola korisnicima osigurava jedinstven način obavještavanja o kontroli obveznika, digitalno prikupljanje i obradu propisane dokumentacije za kontrolu obveznika (rekapitulacija, popis radnika kojima se staž osiguranja računa s povećanim trajanjem i popratna financijska dokumentacija) te izradu i dostavu zapisnika o kontroli obveznika u elektroničkom obliku.

Novom uslugom digitalnog prikupljanja i obrade dokumentacije ubrzava se postupak kontrole podataka, smanjuju administrativni troškovi i aktivno pridonosi Akcijskom planu za administrativno rasterećenje gospodarstva Vlade RH u stvaranju jednostavnijeg i jeftinijeg poslovnog okruženja.

Nino Marić od
Probali smo web servis Lana od HZMO, ali sama registracija je previše komplicirana, nije digitalizirana i potrebno je staviti žig (pečat) na dokument i nositi ga na šalter HZMO-a. Odustao sam.‌

Slična pitanja

1 odgovor 297 👀
1 odgovor 269 👀
1 odgovor 327 👀
1 odgovor 449 👀
1 odgovor 272 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...