Nino Marić u rubrici Hrana i piće od Nino Marić

Kako imati dobar vinski marketing?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Za razvoj vinskog turizma potreban nam je dobar vinski marketing

Na današnjoj konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu International najavljen je drugi po redu VinMarKon – konferencija o vinskom marketingu, koja će se održati u Zagrebu 3. ožujka 2022.

Irena Lučić, direktorica tvrtke diWine j.d.o.o. i glavna organizatorica konferencije VinMarKon 2022 istaknula je na predstavljanju konferencije kako se za sudjelovanje prijavilo preko 70 sudionika, od čega većinu čine vinari i vinski profesionalci, te je tom prigodom izjavila:

“Ove brojke nas vesele iz više razloga. Prije svega, drago nam je vidjeti kako se sudionici prvog VinMarKona, održanog 2020, vraćaju što znači da su ovakav tip edukacije prepoznali kao koristan. Broj vinara – sudionika konferencije – porastao je za gotovo 40% u odnosu na 2020, što ukazuje na to da su nove generacije vinara svjesne važnosti marketinga u sve konkurentnijem tržišnom okružju.”

Iz organizacije su zahvalili sponzorima i partnerima koji su podržali konferenciju. Prije svega tu je hotel International, s kojim diWine project još od 2020. ostvaruje izvrsnu suradnju, splitska tvrtka Fitosmart, te časopis za turizam Place2Go. Uz već spomenutu udrugu Vina Kvarnera, konferenciju su donacijom vina podržale vinarije Opus, Apolitico i Sosich. Ne smijemo zaboraviti ni Janu – službenu vodu konferencije.

Važnost konferencije prepoznale su brojne turističke zajednice diljem Hrvatske, koje su sufinaciranjem sudioničke kotizacije omogućile vinarima dolazak na konferenciju. Među nijma se ističe Turistička zajednica Kvarnera, sa brandom Kvarner Wines, koja je ne samo sufinancirala dolazak vinara, već i održavanje vinske prezentacije kvarnerskih vina u okviru konferencije. Vinare i VinMarKon podržali su i TZ Međimurja, TZ Koprivničko-križevačke županije, TZ Osječko-baranjske županije, TZ Vukovarsko-srijemske županije, TZ Brodsko-posavske županije, TZ Šibensko-kninske županije, lokalne TZ Poreča, Vižinade i Kaštela te
udruga Vino Zagorja.

U nastavku press konferencije, Irena Lučić osvrnula se na koncept konferencije:

„VinMarKon svake godine ima drugu krovnu temu, a ovogodišnja tema je vinski turizam. Pokušat ćemo otkriti da li i u kojoj mjeri turisti dolaze u Hrvatsku upravo zbog vina, te ćemo detektirati regije koje u tom pogledu pružaju dobar primjer. Tema se kroz interaktivna 15-minutna predavanja spušta sa teoretske na praktičnu razinu, ostavljajući dovoljno vremena za diskusiju, razmjenu znanja i iskustava.“

Konferencija će započeti panel-diskusijom „Hrvatska – destinacija vinskog turizma?“, a ovom su prigodom najavljeni i panelisti, među kojima je i europarlamentarac Tonino Picula, zatim prof. dr. sc. Ivo Grgić sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Oliver Kesar sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Ivana Jurić, direktorica turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Na konferenciji za medije prisutnima se obratio vinar Ivica Dobrinčić, predsjednik udruženja Vina Kvarnera, koji je uz najavu prezentacije vina ispričao divnu priču o revitalizaciji autohtonih sorti Kvarnera, za koje je i sam vrlo zaslužan.

„Primorsko-goranska županija i otok Krk uvijek su bilježili dobre rezultate u prodaji vina, to nije sporno. No danas, upravo zahvaljujući udruživanju i brendiranju, postaju prepoznatljiva destinacija vinskog turizma. Osim nadaleko poznate i popularne žlahtine, danas svjedočimo sve većoj popularnosti i drugih autohtonih sorti poput jarbole, beline, sansigota, trojščine, kamenine i debejana.“

Andrija Popović, predstavnik vinarije Opus, najavio je kako će upravo sudionici VinMarKon-a 2022 imati priliku pretpremijerno kušati novu Opus etiketu pod nazivom „Opus Bridge“. Riječ je o visokokvalitetnom plavcu malom, koji dolazi iz najmlađeg hrvatskog vinogorja Komarna, a koji je dobio naziv u čast Pelješkom mostu, dominantnom vizurom toga kraja.

"Ovo je vino iz berbe 2018. – godine u kojoj je započela gradnja Pelješkog mosta, a nakon pažljivog odležavanja puštamo ga u promet upravo 2022. godine – u kojoj je i most pušten u promet." – objasnio je Popović.

Irena Lučić konferenciju je zaključila riječima:

„Sretna sam što uz najavu VinMarKona 2022 možemo ispričati ove dvije divne priče, koje su primjeri dobrog vinskog marketinga. Vjerujem da ćemo još puno dobrih priča i primjera čuti na samoj konferenciji.“

Dodatne informacije o konferenciji potražite na:

Za kraj, pozivamo vas i da pogledate snimku s konferencije VinMarKon 2022 ovdje:

Slična pitanja

1 odgovor 306 👀
1 odgovor 350 👀
1 odgovor 387 👀
Ana Pilato 08.03.2022. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato
2 odgovora 272 👀
2 odgovora 656 👀
Ana Pilato 08.03.2022. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato
1 odgovor 224 👀
1 odgovor 142 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...