Marija Miljević u rubrici Financije od

Kako se prijaviti na Europski kviz o novcuonline natjecanje za učenike u dobi od 13 do 15 godina?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

HUB otvorio prijave za sudjelovanje u Europskom kvizu o novcu

Hrvatska udruga banaka organizira po treći puta Europski kviz o novcu u kojem je prethodnih godina sudjelovalo više od 2600 učenika diljem Hrvatske

Hrvatska udruga banaka otvorila je prijave za sudjelovanje u Europskom kvizu o novcu (eng. European Money Quiz), online natjecanju za učenike u dobi od 13 do 15 godina.

Nacionalni kviz o novcu održat će se 23. ožujka 2022. godine u sklopu međunarodnog obilježavanja Europskog tjedna novca (21. - 25. ožujka 2022.) i na njemu će se istovremeno natjecati prijavljeni timovi učenika. Učenici i nastavnici diljem Hrvatske već su pokazali velik interes za ovim natjecanjem, te je prethodnih godina sudjelovalo više od 2600 učenika koji su pokazali zavidnu razinu znanja o financijama i novcu.

Dvoje predstavnika prvoplasiranog tima na nacionalnom kvizu imat će priliku sudjelovati na online europskom finalnom natjecanju 10. svibnja 2022. koje organizira Europska bankovna federacija (EBF). Prvih pet najbolje plasiranih timova na europskom natjecanju će u pratnji nastavnika, roditelja ili ravnatelja putovati na dvodnevni izlet u Bruxelles. Također, tri najbolje plasirana tima na europskom natjecanju osvojit će uz izlet i novčanu nagradu za svoj razred.

Gdje se održava natjecanje?

Kvizovi će se održati i na nacionalnoj i europskoj razini putem internetske veze i YouTube kanala na poznatoj Kahoot! platformi

Tko se može prijaviti?

Natjecanje Europski kviz o novcu namijenjeno je za učenike u dobi od 13 do 15 godina, koji pohađaju 7. ili 8. razred osnovne te prvi razred srednje škole, neovisno o vrsti škole ili usmjerenja, a žele provjeriti svoje poznavanje financija. Sudjelovanje je dopušteno i učenicima koji imaju 16 godina, ako su rođeni najkasnije do 10. studenog 2005. godine.

Do kada se prijaviti?

Prijave traju do 17. ožujka 2022. godine u 16 sati, a zaprimaju se putem web-obrasca na web stranici HUB-a (www.hub.hr) te samo iznimno putem pošte. Svaki tim nakon uspješne prijave dobiva potvrdu o prijavi za natjecanje putem e-mail poruke.

Dodatne napomene

Prijavitelji, odnosno nastavnici ili ravnatelji, trebaju detaljno proučiti sve informacije i upute u vezi natječaja te pripremne materijale u cilju ostvarivanja što boljih rezultata na kvizu.

U godini u kojoj se Hrvatska priprema za uvođenje eura svjedočimo raznim globalnim izazovima, a jedan od njih je inflacija koja povećava životne troškove. Upravo zato je važno voditi računa o svojim financijama te biti informiran kako bismo što kvalitetnije mogli raspolagati sa svojim sredstvima. Imali smo priliku surađivati kroz niz aktivnosti s obrazovnim sustavom i mladima te mogu samo pohvaliti njihovu razinu znanja i naravno poželjeti sreću na ovogodišnjem kvizu o novcu.

...izjavio je povodom početka prijava na kviz direktor Hrvatske udruge banaka, Zdenko Adrović.

Europski kviz o novcu je projekt Europske bankovne federacije čiji je cilj učenjem i pripremama za kviz poboljšati financijsku pismenost djece i mladih diljem Europe. Spaja online učenje o osobnim financijama i natjecanje svih prijavljenih timova, iz različitih učionica u isto vrijeme.

Prethodnih je godina Europski kviz o novcu privukao ukupno 431 prijavu iz osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj. Ovakav odaziv u Hrvatskoj pravi je pokazatelj da financijsko obrazovanje nije isključivo za odrasle osobe. Važno je istaknuti kako su prijave za kviz došle iz svih dijelova Hrvatske što posebno veseli i svjedoči činjenici da naši učenici imaju priliku učiti o temama financija neovisno o prebivalištu.

Neovisno o prijavi na natjecanje, dobrodošli su svi mladi, ali i oni stariji, da se okušaju u rješavanju kvizova za vježbu iz područja financijske pismenosti, znanja o novcu, matematike, sigurnosti na internetu, osnovnih znanja o Europskoj uniji i ostalih srodnih tema te provjere svoje znanje na:

Europski tjedan novca (eng. European Money Week) je godišnja inicijativa promocije financijskog obrazovanja diljem Europe. Organiziraju ga nacionalna udruženja banaka u mnogim europskim zemljama, a inicijativi su se pridružile i mnoge ostale financijske i javne institucije.

Slična pitanja

1 odgovor 599 👀
1 odgovor 381 👀
1 odgovor 161 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...