Nino Marić u rubrici Posao od

Kako je Nikola Kapraljević posao novi CEO Infinuma?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od
prikazano od Redakcija

Nikola Kapraljević novi CEO Infinuma, reorganizacija i ambiciozni planovi za budućnost

Zagrebačka tehnološka kompanija Infinum predstavlja osvježen brend, web stranicu, i novu organizacijsku strukturu, a uz sjajne rezultate poslovanja najavljuje i planove za daljnje globalno širenje.

Korak prije punoljetnosti, Infinum ulazi u novu fazu poslovanja koju obilježava reorganizacijom, novim vizualnim identitetom te planovima za daljnji razvoj.

Nova web stranica i vizualni identitet pripremaju tvrtku Infinum za ulazak u novu fazu razvoja nakon 17 uspješnih godina. Promjene su suptilne, ali na tragu Infinum-ovih vrijednosti; kvaliteta na prvom mjestu, bez suvišnih detalja.

“U posljednjih nekoliko godina Infinum se stabilno razvijao i mogli bismo reći da je 'odrastao'. Htjeli smo da i brend odražava taj razvoj te fokus na globalno tržište. Novi kanali i načini komuniciranja predstavljaju odvažniji karakter Infinuma te su nas pripremili za nove izazove. Kvaliteta usluge nam je na prvom mjestu te, kao i dosada, nastavljamo postavljati visoke kriterije u industriji.“

...rekao je Nikola Kapraljević, koji u novoj organizaciji preuzima funkciju CEO-a.

Kapraljević je u Infinum došao kao četvrti zaposlenik, kroz godine je postao jedan od suvlasnika kompanije i COO, a na mjestu CEO-a zamijenit će Tomislava Cara, suosnivača Infinuma, koji postaje Chairman.

Matej Špoler, koji je s Carom osnovao Infinum, postaje Chief Talent Officer, dok će Josip Bišćan zamijeniti Kapraljevića u dijelu dosadašnjih odgovornosti kao Chief Client Officer. Drugi dio preuzet će Filip Vugec koji dolazi na mjesto Chief Delivery Officera. Tom prilikom, dosadašnji CEO i novi Chairman, Tomislav Car je izjavio:

“Novi menadžment kompanije, zajedno s novim identitetom i webom, obilježava novu eru, a usklađena je s idejom da Infinum postane jedna od najboljih agencija na svijetu. Trend je da se agencije prodaju većima, ali nama to nije bio plan. Od Infinuma želimo napraviti jedinstvenu globalnu kompaniju koja neće imati konkurenciju na ovim prostorima.“

Kao CEO Productive-a, SaaS kompanije koja je nastala iz Infinuma, g. Car nastavlja razvijati proizvod koji drugim kompanijama pomaže da prate poslovanje i profitabilnost te radi na širenju te kompanije na globalnom tržištu.

U Infinumu nastavlja sudjelovati u savjetodavnoj ulozi, a primarni fokus imat će na strateškim inicijativama i investicijama kroz Infinum Ventures.

Osnovan 2005. u Karlovcu, Infinum je danas stabilna kompanija sa šest ureda u SAD-u i Europi koju čini tim od više od 350 ljudi. Na razvoju inovativnih i kompleksnih proizvoda redovno surađuju s globalno poznatim tvrtkama kao što su:

  • Disney,
  • Philips,
  • Porsche i
  • KPMG.

Prošlu je 2021. godinu Infinum završio s prihodom od 150 milijuna kuna, te bilježi rast od 30% u odnosu na 2020. I to je više od očekivanog. Taj prihod ne uključuje prihode sestrinskih kompanija Productive i Porsche Digital Croatia.

Također, 2021. godina bila je godina najvećeg širenja pa su tako otvorili urede u:

Ove godine plan je ostvariti rast od još 25%, zaposliti još stotinjak ljudi te nastaviti sa strateškim akvizicijama.

Slična pitanja

1 odgovor 241 👀
1 odgovor 388 👀
2 odgovora 682 👀
Ivan Gačić 09.02.2022. pitanje u rubrici Obrazovanje od Ivan Gačić
1 odgovor 174 👀
1 odgovor 174 👀
1 odgovor 532 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...