58 pregleda
Petra Doležal u rubrici Hrana i piće od Petra Doležal [Superaktivan] (3.7k bodova)
Možete li mi dati primjer jelovnika koji će pomoći u povećanju mišićne mase(kako uz redovito treniranje rezultati ne bi izostali)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Tamara Mađer od Tamara Mađer [Ekstraktivan] (7.9k bodova)
odabran od Petra Doležal
 
Najbolji odgovor

Osnova za dobivanje mišićne mase su definitivno proteini, no ne treba zaboraviti na kalorije i vrste kalorija te redovito vježbanje.

Potrebno je imati više obroka u danu, četiri do pet, ukoliko teško unosite veće količine hrane dobra zamjena je smoothi od voća, povrća i žitarica. Za ručak jesti hranu bogatu ugljikohidratima, piti više tekućine kroz dan, unositi više kalorija od potrošenih i najbitnije izbjegavati brzu hranu.

Primjer dnevnog jelovnika:

DORUČAK

Žitarice (može ječmena kaša, zobene pahuljice, nije bitno da li su sitne ili krupne) sa punomasnim mlijekom, prirodan sok i dvije voćke po izboru. Ukoliko Vam više odgovara u tekućem obliku odabrane žitarice, voćke i mlijeko samo ubacite u blender.

RUČAK

Pečena piletina, krumpir i miješana salata.    

ILI

Tjestenina sa morskim plodovima, parmezanom i prirodnim sokom.

VEČERA

Bijela riba s tjesteninom, zelje, sok i voće. Ili može piletina, kao prilog salata od mrkve ili nešto slično i čaša punomasnog mlijeka.

To su bili glavni obroci potrebno je imati još dva međuobroka. Međuobrok je preporučljivo unijeti nakon vježbanja, a to može biti jogurt, orašasti plodovi, sušeno voće, proteinske pločice, par kriški punomasnog sira (odličan omjer orašastih plodova i sušenog voća je jedna do dvije šake, npr. uzmete šaku badema i šaku brusnica ili dvije šake oraha i dvije šake marelica).

Budite strpljivi i uporni jer je kod žena teže izgraditi mišićnu masu zbog manjka hormona testosterona. heart

Petra Doležal od Petra Doležal [Superaktivan] (3.7k bodova)
Hvala Vam na odličnom odgovoru!

Slična pitanja

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...