360 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Poljoprivreda i ribarstvo od Mia Jelinčić

Što možemo očekivati u 2022. godini na 56. izdanju Floraart-a? Kada će se odvijati? Hoće li biti obrazovnog dijela izložbe?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Otkrivamo što donosi 56. izdanje Floraarta (2022)

Međunarodna vrtna izložba i ove godine na zagrebačkom Bundeku od 19. do 22. svibnja 2022.

U pripremi je čak 100.000 sadnica, uz 180 domaćih, očekuje se desetak inozemnih izlagača i kao i obično – sjajan odaziv posjetitelja! Na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, od 19. do 22. svibnja 2022. na zagrebačkom Bundeku posjetitelji će moći uživati u najvećem međunarodnom sajmu cvijeća u ovom dijelu Europe. Ulaz je besplatan.

Centralni događaj ovogodišnjeg Floraarta bit će u četvrtak 19.05.2022. kada će se natjecati floristi i iskazati svoje vještine aranžiranja u pet različitih kategorija. U petak 20.05.2022. na rasporedu je Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju.

Na vanjskom dijelu Bundeka predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama.

Važan dio izložbe bit će edukativni program kroz brojna predavanja i prezentacije.

”U segmentu edukacija obuhvatit ćemo brojne zanimljive teme. S obzirom da je 20.05. svjetski dan pčela, Hrvatsko apiterapijsko društvo otkrit će nam važnost brige o zelenilu i cvijeću za opstanak pčela u gradu, istine i zablude o medu, kako prepoznati pravi med, a djeca će moći uživati na radionici crtanja. Ekipa iz Dnevne doze biljaka bavit će se rijetkim i kolekcionarskim vrstama i održati praktičnu prezentacija o tome kako i kada presaditi pojedinu biljku, a iz Gradske ljekarne Zagreb govorit će o terapijskom potencijalu medicinske konoplje i izradi prirodnih pripravka za kožu”, poručuju iz organizacije Floraarta.

Posebna gošća 56. Floraart-a (2022) je gospođa Kang Yong-Soon, majstorica korejskog tradicionalnog aranžiranja cvijeća, koja će predstaviti Wagong - korejsko umijeće aranžiranja cvijeća kroz nekoliko radionica.

Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, a suorganizator je Grad Zagreb

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...