97 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Politika od Mia Jelinčić [Superaktivan] (1.9k bodova)

Kada će Tomislava Ćorića zamijeniti novi ministar gospodarstva Davor Filipović?

Ivana Mačić od Ivana Mačić [Ekstraktivan] (6.6k bodova)
Bolje da ga nije zamjenio.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+12 glasa
Redakcija od Redakcija [Megaktivan] (14.8k bodova)

Ministar Filipović preuzeo dužnost ministra gospodarstva i održivog razvoja

U Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja 29.04.2022. je izvršena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg ministra Tomislava Ćorića i novoizabranog ministra Davora Filipovića

Tomislav Ćorić upoznao je ministra Filipovića sa stanjem u resoru te mu predao izvješće o radu od srpnja 2020. godine, kada je preuzeo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Novom ministru poželio je puno uspjeha u budućem radu, istaknuvši kako je tijekom dvije, izrazito izazovne godine, realizirano mnogo kvalitetnih projekata, te se u Ministarstvu intenzivno radilo na pružanju pomoći gospodarstvenicima i građanima zbog kriza izazvanih razornim potresima te pandemijom COVID-19. 

“Svom nasljedniku ostavljam konkurentno hrvatsko gospodarstvo i nikad jaču energetsku politiku, što je iznimno važno za trenutnu geopolitičku situaciju. Izazova uvijek ima i sigurno će ih biti, ali najvažnije je imati jasnu viziju i ne gubiti strpljenje”, izjavio je Tomislav Ćorić i pritom naglasio svoje čvrsto uvjerenje da će ministar Filipović kvalitetno voditi resor u budućem razdoblju.

Ministar Filipović čestitao je bivšem ministru Ćoriću na svim dosadašnjim postignućima te izrazio namjeru da odlučno nastavi provedbu započetih projekata u cilju još jačeg osnaživanja hrvatskog gospodarstva i usmjeravanja Hrvatske na europskom putu zelene tranzicije.

“Zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Ovo je velika čast, ali i odgovornost. Učinit ću sve da doprinesem daljnjim uspjesima Vlade Republike Hrvatske. Moja vrata su uvijek otvorena svima koji žele raditi na dobrobiti hrvatskog gospodarstva” izjavio je novi ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović, te dodao da slijedi detaljno upoznavanje s radom Ministarstva.

Marija Smiljan od Marija Smiljan [Superaktivan] (1.6k bodova)
Neka se samo mijenjaju ti ministri, ali neka rade i nešto korisno za narod!

Slična pitanja

1 odgovor 97 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.5k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...