Marija Miljević u rubrici Kozmetika i estetika od

Postoji li neka znanstveno dokazana čarobna tableta, čaroban sok ili čaj za mršavljenje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+14 glasa
Stjepan Vuksanović od
odabran od Marija Miljević
 
Najbolji odgovor

 U tekstu se nalaze sredstva koja uvjereno pomažu pri mršavljenju i stvaranju zdravijeg životnog puta: a) Encian Jabučni ocat Forte kapsule smanjuju apsorpciju ubrzavaju metabolizam i pomažu u smanjivanju apetita, b) sok od brokule, krastavaca i zelene salate koji mnogi nutricionisti savjetuju zeleno povrće, jer tijelo održava sitim i c) čaj iWKAN je hrvatski proizvod prof. dr. sc. Alena Ružića koji je i sam potvrdio pozitivni učinak čaja:

Mjesecima sam se samostalno poigravao s omjerom ovih biljaka i konačno napravio idealnu mješavinu čaja koja uz pametno hranjenje olakšava postizanje cilja, daje energetsku ravnotežu i pomaže kod potiskivanja osjećaja gladi.

  

Marina Polić od
Ajme. Stvarno djeluje?! Ne bih probala ako ne bi morala. Okus - bljak.‌
Darija Gorić od
Prepustila bi ti prvo da probaš. Prije komentara :)
+12 glasa
Marija Hojsak od
Znanstveni "čarobni" čajevi, sokovi ili tablete za mršavljenje najčešće su namijenjene tomu da pospješe mršavljenje ili da ubrzaju metabolizam. Ne postoji bilo koji dodatak prehrani, pripravak ili napitak koji bi sam mogao topiti nataloženo masno tkivo. Štoviše, u procesu mršavljenja dobro je koristiti neke od pripravaka, ali treba upamtiti da oni samo dodatno mogu pomoći tijekom procesa mršavljenja. Sam proces mršavljenja jest takav da morate potrošiti više kalorija nego što ste  unijeli (na dan bi bilo savršeno potrošiti 500 kcl) i tako uzastopno iz dana u dan nekoliko mjeseci sve dok organizam ne počne crpiti energiju iz suviška masnog tkiva. Sve u svemu, za mršavljenje treba izračunati potrošnju kalorija bazalnog metabolizma i unos kalorija u jednom danu, kako bi se aktivne kalorije (hodanje, vježbanje, najobičnije dnevne aktivnosti) mogle pribrojiti potrošnji kalorija koja je potrebna da bi rezultat mršavljenja bio vidljiv nakon nekog određenog vremena (najčešće dva mjeseca).
+10 glasa
Darija Magdalenić od

Naravno da ne postoji, iako se mnogi kunu da postoji. 

"Nitko nikad nije i nikad neće svoju liniju dugovat magičnom čaju. POGOTOVO ne oni koji ga reklamiraju."

Sviđa mi se što je ovo baš rekla poznada domaća blogerica Andrea Andrassy.

+7 glasa
Lucija Kolarević od
Svi smo jednom pomislili "kako bi bilo da smo mršaviji?".

Po meni ne postoji čaroban napitak koji piješ i od njega postaješ mršaviji/mršavija. Sve ej to stvar "u glavi". Budimo realni u ljetnim mjesecima kada se više krećemo, družimo, šetamo manje i jedemo. Dokazano je kako smo u ljetnim mjesecima mršaviji nego u zimi.

Svatko od nas u zimi se manje kreće i više smo zatvoreni, jer dani su kraći, a noći duže. Ako padne snijeg ili kiša ne izlazi nam se iz kuće i naravno "od dosade" jedemo i imamo viška kilograma.

Slična pitanja

2 odgovora 5.1k 👀
2 odgovora 994 👀
6 odgovora 832 👀
Mihaela Blažeka 11.10.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Mihaela Blažeka
5 odgovora 457 👀
3 odgovora 1.1k 👀
4 odgovora 2.2k 👀
1 odgovor 350 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...