Gordana Tatalović u rubrici Obrazovanje od
Kako oduševiti polaznike naših edukacija kroz cjelovito korisničko iskustvo?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Višnja Željeznjak od

Cjelovito korisničko iskustvo je put koji korisnik vaše edukacije prolazi od trenutka prije bukiranja do perioda za vrijeme održavanja edukacije, sve do feedbacka i interakcije nakon edukacije.

Mnogi edukatori se fokusiraju na period održavanja edukacije, a zaborave na korake prije i poslije.

Postoji i jedan predkorak – a to je da se, prije nego odlučite organizirati edukaciju, zapitate; 'zašto bi polaznici izabrali baš mene da ih educiram o ovoj temi?' Jeste li do sada pričali ili pisali o tome? Mogu li vaši polaznici pronaći na internetu dokaze da ste vi stručnjak za to područje i da se aktivno bavite time, odnosno da pišete i pričate o toj temi?

Kada ste edukaciju objavili na svom webu ili nekoj platformi, počet će stizati uplate. Važno je polaznike obavještavati o tome da je uplata sjela i da je njihovo mjesto rezervirano. Kroz mailove i/ili detaljan opis na web mjestu gdje je edukacija objavljena jasno dajte sve potrebne informacije kako se polaznicima ne bi gomilala pitanja u glavi.
Ako će trebati koristiti materijale na edukaciji, pošaljite ih na vrijeme. Osim toga, ako su se prijavili dovoljno rano, izvrsno bi bilo poslati im podsjetnik za edukaciju. Svi volimo kad nas se na nešto podsjeti, zar ne?

Na dan edukacije nemojte kasniti. Dođite i pola sata ranije, što će vam dati priliku da razgovarate s polaznicima koji su spremni na neslužbeni 'chit-chat'. Tijekom edukacije aktivno održavajte pažnju polaznika – mijenjajte ton glasa, pitajte ih je li sve jasno, dajte im pauzu ako je edukacija duža. Čak i ako ne držite interaktivnu radionicu, interakcija s polaznicima je iznimno važna jer tako pokazujete polaznicima da su vam važni. Trudite se ne staviti previše informacija na prezentaciju i nipošto ne čitati iz nje.

Na kraju edukacije ili najkasnije 24 h poslije zatražite feedback, i nemojte se bojati. Ništa se loše neće dogoditi, čak i ako zamolite vaše korisnike da budu iskreni. To je izvrsna prilika da stvari sagledate drugačijim očima, da vidite gdje ste eventualno pogriješili i popravite to za sljedeći put. S druge strane, pozitivan feedback možete iskoristiti za promociju edukacije.

O puno edukacija najčešće se sazna putem preporuka i izvrsnih recenzija koje daju zadovoljni polaznici. Zato je cjelovito korisničko iskustvo naših polaznika iznimno važno ako želimo povećati prodaju i broj polaznika.

Za potpuno oduševljenje korisnika ponudite besplatne konzultacije svojim polaznicima ili napravite kratki follow-up kako bi održali interakciju s polaznicima čak i mjesec dana nakon edukacije.

Kako oduševiti polaznike edukacija: Klara Frančišković | Eduza Show #35Višnja Željeznjak,
Pokretačica Eduze - baze poslovnih edukacija
www.eduza.hr

Slična pitanja

1 odgovor 254 👀
1 odgovor 220 👀
1 odgovor 157 👀
1 odgovor 246 👀
1 odgovor 366 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...