Monika Kiris u rubrici Kompanije i karijere od
uređen od Redakcija

Tko je Irena Weber, nova glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) od 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od
odabran od Redakcija
 
Najbolji odgovor

Irena Weber postala je u jesen 2022. godine novom glavnom direktoricom Hrvatske udruge poslodavaca (HUP)

Na ovotjednoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Irena Weber izabrana je za novu glavnu direktoricu Udruge. Odluka Izvršnog odbora o izboru glavne direktorice stupa na snagu 1. rujna 2022. godine.

Anita Džapo / HUP

Irena Weber menadžerica je s bogatim iskustvom u korporativnom i financijskom sektoru. Radila je na najvećim transakcijama spajanja, preuzimanja i restrukturiranja u Hrvatskoj i regiji. Bogato iskustvo rada s kompanijamtroškovia iz gotovo svih poslovnih sektora dalo joj je detaljan uvid u izazove s kojima se suočavaju poduzetnici u hrvatskom gospodarstvu.

Hrvatsko gospodarstvo je pod pritiskom energetske krize i povijesno visoke inflacije. Teret energetske krize u prvoj polovini tekuće godine u najvećoj je mjeri pao na poduzetnike, čiji su troškovi za plin i električnu energiju narasli i do pet puta. Ključni izazov stoga je, u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, što hitnije osmisliti model kojim će se umanjiti pritisak na poduzetnike i osigurati stabilna poslovna budućnost, kako velikih proizvodnih sustava tako i malih i srednjih poduzetnika.

Pred nama je vrlo  izazovna jesen. Fokus Hrvatske udruge poslodavaca bit će u vrlo kratkom roku iznaći dogovor o cijenama plina i električne energije za poduzetnike. U ovom trenutku tvrtke plaćaju i do pet puta veće račune za energente nego u istom periodu prošle godine, što nijedan poduzetnik ne može izdržati bez teških posljedica. Poslovni sektor više nije u mogućnosti samostalno iznijeti poskupljenje energenata i predstojeću energetsku i digitalnu tranziciju, koja im je nužna za opstanak. Poduzetnici su ti koji osiguravaju plaće svim zaposlenicima i mirovine građanima, investicije, razvoj i rast standarda. Ovo je trenutak kada im moramo pomoći da prevladaju ovu rastuću krizu“, poručila je glavna direktorica HUP-a, Irena Weber. 

Dosadašnji glavni direktor dr.sc. Damir Zorić vodio je Udrugu tijekom dvogodišnjeg mandata, kojeg je obilježila kriza uzrokovana koronavirusom. Hrvatska udruga poslodavaca je tijekom tog vrlo izazovnog razdoblja za hrvatsko gospodarstvo nastupala kao kvalitetan socijalni partner, ali i snažan zagovornik zaštite poduzetništva.

U mandatu gospodina Damira Zorića započeti su pregovori o novom Zakonu o radu, a kao veliki HUP-ov projekt možemo istaknuti i prijedlog porezne reforme kojeg je Udruga uputila Vladi.

„Damir je preuzeo vođenje HUP-a u izazovnim vremenima za poduzetnike i gospodarstvo u Hrvatskoj, uspješno je konsolidirao organizaciju i ostvario postavljene ciljeve te doprinio prepoznavanju važnosti poslodavaca. Zahvaljujemo se Damiru na dosadašnjem doprinosu, a Ireni želimo puno uspjeha u radu.“ izjavio je Predsjednik HUP-a Mihael Furjan. 

Hrvatska udruga poslodavaca zahvaljuje gospodinu Damiru Zoriću na predanom radu i zagovaranju kvalitetnije poduzetničke klime u Hrvatskoj.

HUP će pod vodstvom Irene Weber nastaviti zagovarati porezno rasterećenje rada, ukidanje administrativnih barijera za razvoj investicija i poduzetničkih ideja te jednostavnije i konkurentnije poslovanje u Hrvatskoj.

Slična pitanja

1 odgovor 209 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...