109 pregleda
Monika Kiris u rubrici Financije od Monika Kiris (8.8k bodova)

Kako je prošla informativna kampanja "Euro - naš novac" u Splitu 2022.godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija (130k bodova)
prikazano od Znatko

U Splitu održan treći Dan eura – građani se kroz zabavan i informativan sadržaj upoznali s novom valutom

Nakon Splita, ulogu domaćina preuzet će Zagreb gdje će građani, uz pomoć državnih dužnosnika i stručnjaka saznati sve što ih zanima o uvođenju eura

U Splitu je ove subote, 22. listopada 2022. od 10 do 12 sati, na Obali hrvatskog narodnog preporoda – Riva, održana treća po redu manifestacija Dan eura kao dio informativne kampanje „Euro – naš novac, koja se u organizaciji Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske narodne banke te uz sufinanciranje Europske unije provodi s ciljem što kvalitetnijeg informiranja građana o prelasku na novu valutu.  

Nešto više od dva mjeseca dijeli građane RH od uvođenja eura kao službenog sredstva plaćanja, a građani su u Splitu mogli doznati sve što ih zanima te razgovarati s hrvatskim dužnosnicima i stručnjacima za euro.

"Uvođenjem eura naši građani će se još više osjećati dijelom zajednice europskih zemalja. Pozitivne učinke očekujemo u poslovnom sektoru, osobito nama važnom turizmu, ali i ostalim granama gospodarstva, pa i u svakodnevnom životu građana. Vjerujem da će se naši građani vrlo brzo naviknuti i prihvatiti novu valutu." rekao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Marina Bolanča / Abeceda komunikacije d.o.o.

"Dani eura prilika su da se na opušten i zabavan način upoznamo s novom valutom. U Split smo došli kako bismo građanima omogućili da pitaju sve što ih zanima o procesu zamjene hrvatske kune eurom, ali i da se bolje upoznaju s izgledom novih novčanica i kovanica i njihovim zaštitnim obilježjima. Pozivam građane da svoja pitanja postavljaju i na besplatnom info telefonu, 0800 20 23 te da sve informacije o zamjeni kune eurom pronađu na internetskoj stranici euro.hr. Još je 71 dan do ulaska Hrvatske u europodručje i siguran sam da ćemo uspješno realizirati taj zahtjevan projekt, ali i da ćemo ovom komunikacijskom kampanjom osigurati da građani dobiju sve potrebne informacije kako bi se osjećali sigurno u tom procesu”

…rekao je u svom govoru Boris Vujčić, guverner HNB-a i najavio svoj dolazak na Dan eura koji će se održati 29. Listopada 2022. u Zagrebu.

Marina Bolanča / Abeceda komunikacije

“Ulazak Republike Hrvatske u schengenski prostor i eurozonu veliki je uspjeh i poticaj za daljnji gospodarski i društveni razvoj Hrvatske. Ostvarenje ovih ciljeva ima i veliki značaj za hrvatski turizam kao jednu od najpropulzivnijih gospodarskih aktivnosti u kojoj se Hrvatska nalazi u europskom i svjetskom vrhu. Ovim ostvarenjem smo otvorili vrata novim mogućnostima i svijetloj budućnosti turizma, od jednostavnosti putovanja, većeg potencijala za ulaganja i u konačnici potpune valorizacije četiriju tržišnih sloboda tržišta Europske unije. Ova Vlada je svojim dosadašnjim programima, projektima i mjerama postavila pozitivne trendove usmjerene na dugoročni razvoj i jačanje konkurentnosti. Ulaskom u 2023. godinu Hrvatska i njeni poduzetnici, obrtnici i tvrtke, imat će priliku dodatno ojačati svoju prepoznatljivost na europskom tržištu. Hrvatska zahvaljujući poboljšanom kreditnom rejtingu postaje još privlačnija za investitore, a gostima iz Europske unije bliža i dostupnija destinacija.“ rekao je državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina.

Na ključna pitanja o uvođenju eura u Splitu zainteresiranim građanima je odgovarao i Mislav Brkić, viši savjetnik u Direkciji za europsku suradnju HNB-a. Splićani su na kolu sreće „Euroznalac“ provjerili svoje znanje o euru, dok su se najmanji okušali u igra „Euroškolica“ koja ih je na zanimljiv i zabavan način upoznala s eurom koji uskoro postaje i naš novac. 

Marina Bolanča / Abeceda komunikacije d.o.o.

Svi posjetitelji su na Photoboothu mogli izraditi personaliziranu fotografiju s događaja te se informirati na infoEuro informativnom kutku, a za glazbenu podlogu cijele manifestacije bio je zadužen Sabrina Hebiri trio.

Dan eura u Splitu realiziran je u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja. Kako bi se što veći broj građana upoznao s eurom, nakon Splita, sljedeći Dan eura održat će se 29. listopada 2022. u Zagrebu.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...