Monika Kiris u rubrici Društvo od

Kojom interaktivnom izložbom Kaufland naglašava svoj doprinos ekologiji?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Kaufland predstavio drugi Izvještaj o održivosti

Interaktivnom izložbom pokazali zašto su na samom vrhu društveno odgovornih poduzeća u Hrvatskoj

Trgovački lanac Kaufland objavio je svoj, drugi po redu, Izvještaj o održivosti te tom prilikom u svojim prostorima organizirao dvodnevnu izložbu kako bi se što vjernije prikazale društveno odgovorne aktivnosti provedene tijekom 2020. i 2021. godine.

Lena Došen / Abeceda komunikacije

Izvještaj o održivosti odnosi se na dvije poslovne godine, a donosi detaljan prikaz društveno odgovornog poslovanja Kauflanda u Hrvatskoj, transparentno prikazuje utjecaj poslovanja tvrtke na gospodarstvo, okoliš i društvo te obuhvaća sadašnje i buduće napore u održivom djelovanju Kauflanda kao međunarodne kompanije u Hrvatskoj.  

Lena Došen / Abeceda komunikacije

Ova interaktivna izložba pokriva teme koje obrađuje i sam Izvještaj, a postavljena je u šest povezanih prostorija od kojih svaka predstavlja jedan smjer društveno odgovornog djelovanja te posjetiteljima daje opipljiv uvid u održivo poslovanje Kauflanda. Izloženi su, primjerice, darovi za zaposlenike, proizvodi od reciklirane plastike te primjeri održivog asortimana koje svaki kupac može naći u Kauflandu. Nadalje, prikazani su projekti Kauflanda u kojima je naglašena posvećenost zajednici poput donacijskih programa, Kaufland škole voća i povrća te volontiranja.

Dio izložbe bavi se temama klime i očuvanja okoliša odnosno naporima koje Kaufland ulaže kako bi se smanjile emisije CO2 i kako bi se očuvale vode. Važna je tema i smanjenje otpada od hrane gdje je cilj prikazati apsolutnu iskoristivost namirnica.

Lena Došen / Abeceda kmunikacije

„Ponosni smo na sve naše projekte i aktivnosti koje su povezane s društvenom odgovornošću i održivosti, ali i na pozitivan razvoj i važnost tih tema u Kauflandu. Još jedan Izvještaj o održivosti jasno pokazuje koliko ulažemo u DOP aktivnosti i da zaista provodimo djela, ne ostajemo samo na riječima. Sama izrada Izvještaja dugotrajan je i kompleksan projekt, a ovu smo izložbu organizirali kako bismo naš rad približili medijima, poslovnim partnerima, ali i svim našim zaposlenicima iz drugih odjela“, objasnila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija.

Ne čudi kako je ovaj trgovački lanac u zadnjih šest mjeseci dobio čak dvije prestižne nagrade za svoj društveno odgovorni angažman:

  • Zlatnu košaricu u kategoriji „Društveno odgovorna kompanija godine“ te
  • Hrvatski indeks održivosti u području „Upravljanje okolišem“. 

Kaufland će i dalje raditi na očuvanju klime i okoliša kao i društvenom angažmanu te vjeruju u još bolje rezultate, a dosadašnje DOP poslovanje može se vidjeti u digitalnom obliku Izvještaja o održivosti OVDJE.

Slična pitanja

1 odgovor 224 👀
1 odgovor 603 👀
Ana Primorac 25.01.2022. pitanje u rubrici Kupovina od Ana Primorac
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...