Monika Kiris u rubrici Vjera i religija od Monika Kiris

Kakve su duhovno-duhovite večeri koje prikazuje Laudato TV?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Katarina Pofuk od Katarina Pofuk
uređen od Katarina Pofuk

S obzirom da me zanimaju takvi sadržaji, iz vlastitoga iskustva mogu reći da su duhovno-duhovite večeri nezaboravno i nevjerojatno iskustvo. Količina zajedništva, pozitivne energije i ljubavi ne može se opisati riječima. Stvarno se isplati doći i popratiti ih uživo.

Na tim večerima dobrodošli svi su mladi i oni koji se tako osjećaju. Održava se svakoga četvrtka od 19 sati u Bazilici svetoga Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u Zagrebu. Večer se sastoji od Mise, klanjanja i slavljenja. S obzirom da tamo svakoga četvrtka dođe i do 500 mladih, dobro je doći već u 18:40 ako imate kakvih problema sa zdravljem pa morate sjediti. Ovaj događaj okuplja mlade iz cijele Hrvatske i dijaspore, a pogotovo studente koji su zbog studija došli u Zagreb. Ponekad imaju stanke za vrijeme blagdana, školskih praznika i slično, a o tome se možete bolje informirati na njihovoj instagram stranici. Susrete vodi fra Stjepan Brčina koji oduševljava svojim načinom evangelizacije i ljubavlju prema Bogu, bližnjima i životu.

Cijeli taj događaj na višu razinu podiže zbor evangelizacijske zajednice Sveti Duh i slavljenički bend Amorose koji je baš u procesu izdavanja svojega prvoga albuma. Osim njih, fra Stjepan Brčina jako često dovodi ljude sa snažnim svjedočanstvima koji dolaze ispričati svoja svjedočanstva i na taj način mijenjaju živote mnogim prisutnim ljudima. Ako se želite zabaviti i otvoreni ste za nova iskustva, ovo mjesto radosti i zajedništva je pravo mjesto za vas. 

+5 glasa
Redakcija od Redakcija

Duhovno-duhovite večeri uživo na Laudato TV-u

Četvrtkom od 26. siječnja 2023. u 19 sati

Vedrana Cvetko Vrbanac / LTV

Duhovno-duhovite večeri, koje okupljaju mlade s područja cijelog Zagreba, mogu se gledati putem Laudato TV-a te su dostupne široj publici. Radi se o susretima za mlade koje organizira Evangelizacijska zajednica 'Sveti Duh' na čelu s voditeljem fra Stjepanom Brčinom

Susreti se održavaju svaki četvrtak u bazilici sv. Antuna na zagrebačkom Svetom Duhu, gdje dolazi i do tisuću mladih. Nude bogat duhovni sadržaj, započinju svetom Misom, čime naglašavaju važnost sakramenata, koji su izvor svakog duhovnog života.

Vedrana Cvetko Vrbanac / LTV

Zbor evangelizacijske zajednice i slavljenički bend 'Amorose' uljepšavaju susrete svojom glazbom. 'Amorose' su poznate i po nastupu na 'Progledaj srcem' na Maksimiru, a sudjelovat će i na idućem velikom molitvenom danu 'Progledaj srcem: Neka vatra siđe' u Areni.  

Laudato TV prenosit će četvrtkom uživo svetu Misu u 19 sati, klanjanje u 20.45 sati i slavljenje u 21.35 sati. 

Duhovno-duhovite važne su na području evangelizacije, zbog čega se mnogo mladih odluči priključiti. Ljubav prema Isusu iskazuje se svetom pričesti i meditativnim klanjanjem, pod kojim se čuju suze, molitve i zahvale. Susreti završavaju radosnim slavljem, a radost je zarazna, poručuju fratri sa Svetog Duha. 

Slična pitanja

1 odgovor 303 👀
1 odgovor 144 👀
2 odgovora 474 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...