Mila Validžić u rubrici Osobni razvoj od Mila Validžić

Kako optimizam može postati životni stil

* povezano sa odgovorom na pitanje: Koje vrste anksioznih poremećaja postoje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+14 glasa
Eva Benaković od Eva Benaković
odabran od Mila Validžić
 
Najbolji odgovor

Kako optimizam može postati životni stil?

  1. BUDITE SVOJ NAJVEĆI POBORNIK

    Život smatrajte kao put na kojem radite da postignete samonapredovanje. Optimizam u ovom smislu dovodi do definiranja vlastitih uspjeha, postavljanja ciljeva i karijere, uspješno rješavanje nedaća u onom obliku koji dovodi do oblikovanja životnog stila koji želite živjeti. Optimizam zasnivajte na vlastitim željama i snovima koji će služiti kao izvor motivacije i nade.

10 Tips For Being Practically Optimistic - Uncustomary

  1. IZABERITE „NAUČENI“ OPTIMIZAM NASUPROT ILUZIJE BESPOMOĆNOSTI

    Ako vaši snovi postaju previše nevjerojatni, onda ste žrtva naučenog i iluzionarnog osjećaja bespomoćnosti, a tim osjećajem skrećete s optimističnog životnog stila. Optimistični stavovi su obrasci koji mogu biti naučeni svakodnevnim afirmacijama i vjerom u vlastite sposobnosti.  Nažalost, ovi obrasci se ne uče preko noći i zahtijevaju puno više od same odluke da se bude optimističan. Dakle, zahtijevaju djelovanje.

What is Positive Thinking - 5 Ways in How to Have a Positive Mindset

  1. PRIHVAĆANJE ONOGA ŠTO NE MOŽEMO PROMIJENITI

    Kontrolirajte ono što možete, prihvatite i pokušajte iskoristiti ono što ne možete. Na ovaj način, vaša razina optimizma neće biti u ugrozi od smanjenja ili potpunog poništavanja. Kao optimist u „treningu“, morate naučiti kako prihvatiti i povećati svoje blagoslove i minimizirati nevolje koje vam se nađu na putu i način na koji možete preuzeti odgovornost za upravljanje vlastitim motivacijama, stavovima i djelovanjima s naglaskom na pozitivnu notu.How to Become More Optimistic: Practice The Seven Principles of Optimism —  OMAR ITANI

+8 glasa
Katarina Pofuk od Katarina Pofuk

Stručnjaci kažu kako je istina da optimizam nije pozitivan pogled na svijet s kojim se rode samo sretni pojedinci, već je to način razmišljanja koji se može uvježbati. To je detaljnije opisano u odgovoru na pitanje je li optimizam samo pogled na svijet kroz ružičaste naočale

+6 glasa
Marija Hojsak od Marija Hojsak

Stav je izbor. Sreća je izbor. Optimizam je izbor. Dobrota je izbor. Davanje je izbor. Poštovanje je izbor. Koji god izbor napraviš, on napravi tebe. Biraj mudro.

 – Roy T. Bennett

Optimizam jest naš stav prema životu i onome što nam se u njemu događa. Sami biramo hoćemo li biti pesimisti ili optimisti. Dakle, sami odlučujemo kako ćemo gledati i prolaziti kroz život.

FOTO: Rođen Ivo Andrić, književnik bez rođendana - Studentski.hr

Za optimističan životni stav vrlo je važno da odaberemo stav koji će svaki dan govoriti bit će dobro i sve što se događa na kraju će se okrenuti na dobro

Prema tome, optimizam u životu može nam sada uliti nadu da sve kroz što prolazimo će doći na dobar put i da će se sve posložiti onako kako je najbolje za nas. Usto, nećemo imati neugodne i negativne izraze i riječi za naše situacije, već ćemo ostati mirni prilikom donošenja odluka ili razmišljanja o tome što će nam budućnost donijeti.  

Slična pitanja

2 odgovora 346 👀
4 odgovora 355 👀
1 odgovor 98 👀
1 odgovor 906 👀
1 odgovor 682 👀
2 odgovora 116 👀
3 odgovora 444 👀
2 odgovora 281 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...