Borna Matić u rubrici Politika od
Što se sve može dogoditi na kraju (politički ili ratni scenarij) kada rat završi? Ili što bi sve moglo dovesti do kraja rata u Ukrajini?
Ivan Đerek od
teško je to predvidjeti, ali ako pojednostavljeno gledamo - ili će rusija pobjediti ili ukrajina ili će biti nešto između haha‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+18 glasa
Viktor Viljac od
odabran od Borna Matić
 
Najbolji odgovor

Postoji nekoliko mogućih scenarija za kraj rata u Ukrajini, a svaki od njih može imati različite političke, ekonomske i društvene posljedice.

Jedan mogući scenarij za kraj rata je postizanje mirnog sporazuma između Ukrajine i Rusije. Ovaj sporazum bi vjerojatno uključivao povlačenje ruskih snaga i separatističkih skupina s ukrajinskog teritorija, kao i uspostavu trajnog primirja. Ovaj scenarij bi mogao dovesti do stabilizacije situacije u Ukrajini, smanjenja nasilja i obnove gospodarstva.

Drugi mogući scenarij je da rat nastavi, ali uz veći angažman međunarodne zajednice u rješavanju sukoba. To bi moglo uključivati dodatne sankcije protiv Rusije i pomoć Ukrajini u obliku vojne opreme, financijskih sredstava i obuke. U ovom scenariju, situacija u Ukrajini bi mogla ostati nestabilna, a obnova gospodarstva bi mogla biti otežana.

Treći mogući scenarij je da se situacija pogorša i da dođe do eskalacije rata. To bi moglo uključivati veću vojnu intervenciju Rusije, što bi dovelo do još većih razaranja i gubitka života u Ukrajini. Ovaj scenarij bi također mogao imati šire političke posljedice, uključujući povećanje napetosti između Rusije i Zapada.

Konačni ishod ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući volju i sposobnost vlasti u Ukrajini i Rusiji da postignu sporazum, međunarodni pritisak na rješavanje sukoba te snagu separatističkih skupina. Bilo koji ishod bi imao značajne posljedice za Ukrajinu, Rusiju i cijelu međunarodnu zajednicu

.

Frenki (Ilija) Atajić od
Kadsu u pitanju navedene sile - nema više opcija, osim dogovorene - put, do dogovorenog cilja nekad je lagan, a nekad trnovit.Isti, u svom dogovornom djelovanju, puštaju u javnost - kontradiktorne izjave, koje pune medije, ali takvi igrači ništa ne prepuštaju slučaju, jer je u igri, prevelik ulog.‌
+12 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od
SCENARIJ .Promjena vlasti u Kijevu (da se na istu svali - propust i aljkavost zapada )
Poseban status za sve područje sa istočne strane Dnjepara, i time će biti i vuk sit i ovce na broju. Smjenom vlasti u kijevu, se jednom rukom ubijaju 2 muhe,jednu sam opisao - a druga je - prividnI pobjeda=poraz rusije=svatko ćr navedeno inpretirati, onako kako mu odgovara (smjena - naci - vlade u kijevu - de - nacifikacija..itd) a, u biti će biti smjenjena, od strane - Zapada koji jedini može na isti utjecati (kličko,,čeka u rezervi) Istočno od spomenute rijeke, če se formirati..tzv - neutralna teritorija(da djeluje, nije ruska ) dok će istu rusi pomagati - zapad će to pomaganje,,objašnavati, da isti pomažu, samo,,malobrojnoj rusko zajednici,,po seskim domovima,- kad prođe određeni broj godina . ne zaboravite, za politiku, vrijeme je irelevantna stvar, od završetka domovinskog rata je prošlo 30.g. - nekad je to, jako malo, a, ako treba u plitičke svehe - ogromno dugo vremena.
Vidite stanje u Bosni i na Kosovu,,stoji..status-kvo.a vrijeme prolazi.
Na, kraju, kroz primanje navedene pomoći s Istoka + večinsko ili mješano stanovništvo, održt će freferendum, koji će, pod navedenim dojmom, završiti, tako. da će prvo postati neovise ili neovisna cijelina, s ustavnim pravom sa samo -priključenje,, klasika, več viđenoga.
Cijela >povjest< tog rata leži u Američko - Ruskom dogovoru, da amerika napadne sr.jugoslaviju- bez , rezolucije viječa sigurnosti, i da prizna otcijepljenje kosova od srbije, iako u ustavu iste, koji je verificirala venecijanska komisija, istim to nije dopušteno ,  iz navedenog razloga, postoji rezoliucija 12/44 UN-a u kojoj piše - da je kosovo, neodojivi dio republike srbije,- pa, nisu ameri , niti bilo tko glup, da za isto nezna, ali, ako , ja ukradem konja, i ti me optužiš za kazneno dijelo, i uradiš isto, i onda se pred javnosti branimo - da konja, jesmo uzeli, ne ukrali, ali, da istoga nahranimo, jer je bio - gladan i žedan - Rezime, Američko - Ruski, dogovor,- kako da se prekrše, međunarodno preuzete obaveze, a, da svi u istom profitiraju, Rusi su letjeli iz tuzle transporterima, za račun amerikanaca, da zauzmu aerodrom slatina u prištini, i da isti predaju njima, jer če isti u protivnom preuzeti francuzi, a to onda remeti cijeli, dogovoreni plan - a, kraj istoga je, da rusi, urade isto što su uradili amerikanci na kosovu (krim) i da u budučnosti, s vremenom, tu temu, razvodne, toliko, da ista, ne da nije za piče, nije ni za - zalijevanje bašte, jer je ista zagađena osiromšenim uranom.
+11 glasa
Marin Duganđija od

Upravo je novi češki predsjednik rekao nešto što smo već čuli od Elona Muska:

"Ukrajina treba biti spremna na najgore, teritorijalne ustupke"

To znači da ako želi sačuvati većinu svog teritorija i da završi rat, jednostavno treba dio teritorija prepustiti Rusiji.

Amerikanci to ne žele dopustiti.

Za sada ni Ukrajinci.

+8 glasa
Goran Gonar od
Kaže Zelenski da će Putina ubiti netko iz njegovog kruga najbližih savjetnika odnosno suradnika. Ako se to dogodi, pitanje je da li će stati rat u Ukrajini ali velika vjerojatnost da hoće. Barem tako misle i neki drugi.

No, ako se to ne dogodi izgleda da će se ovo pretvoriti u "neprekidni rat". Šef američke CIAe misli da Putin zna da više ne može dobiti rat zbog neograničene pomoći svijeta Ukrajini, pa sad nema baš nekog izbora osim da ratom iscrpljuje Ukrajinu.
+6 glasa
Suzanna Marić od

Predviđam scenarij u kojem će nastati mir između Ukrajine i Rusije. Kao što je nastao i između Hrvatske i Srbije nakon Domovinskog rata.

A to znači da će tada početi mirna reintegracija, suradnja, slobodne granice (kao što su i bile prije rata između Rusije i Ukrajine) te da će ljudi početi se međusobno poštivati i živjeti zajedno u miru. Kao danas Srbi i Hrvati.

Slična pitanja

2 odgovora 96 👀
5 odgovora 850 👀
4 odgovora 753 👀
2 odgovora 520 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...