Katarina Pofuk u rubrici Poslovanje od
Kako je tekao Vaš put kojim ste gradili karijeru u prodaji, koja je "Vaša priča"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+16 glasa
Danijel Bićanić od
Moje prvo iskustvo? Sa 17 godina sam prodavao božićna drvca :).

Nakon toga je sve nekako krenulo tim putem, iako to nije bio plan. Poznavanje stranog jezika me dovelo u poziciju da počnem raditi u prodaji hotelskih usluga, zatim edukacijskih rješenja, a zatim sam postao i prodajni trener - što uključuje i prodaju vlastitih usluga.

Sad, nakon 16 godina poduzetništva i karijere prodajnog trenera - ljudi me često znaju pitati što sam radio prije... Kao da su se ovih 16 godina moji prodajni treninzi prodavali sami od sebe :).
+11 glasa
Jasmina Marić Cvijetinović mag. rel. int. od
odabran od Katarina Pofuk
 
Najbolji odgovor

Moja prva prodajna iskustva su počela već u prvom razredu srednje škole kroz rad na praksi. Naime, završila sam Trgovinski obrazovni centar, koji je u programu imao obaveznu praksu kroz 4 godine, koliko je trajalo srednjoškolsko obrazovanje. Prošla sam sve odjele u tada najvećoj robnoj kući od skladišta, prodaje na odjelima prehrane, bijele tehnike, namještaja, odjela tekstila i ostalih odjela. Nakon srednje škole upisala sam Ekonomski fakultet u Zagrebu, kako dolazim iz trgovačke poduzetničke obitelji, naravno da sam uz studij sa obitelji sudjelovala u poslovnim aktivnostima u trgovini. Nekako se logično nametnulo da sam u jednom trenutku života vodila i vlastitu trgovinu. Nakon završetka fakulteta otišla sam na usavršavanje u Njemačku, te po povratku odlučila pronaći vlastiti put. Službeni dio moje karijere je započeo u Varaždinu na mjestu komercijaliste. Već tada sam vodila svoj tim suradnika, osim prodaje kreirala rute i upravljala sa logistikom na svome području. U prodaji sam prošla sve hijerarhijske pozicije, od komercijaliste, voditelja prodaje, key account managera, komercijalne direktorice, direktorica ključnih kupaca, regionalnog tehničkog menadžera, direktorice izvoza. Osim u prodaji karijeru sam gradila i u nabavi, smatrala sam logičnom vezom za upravljanje  cjelokupnim procesima u poslovanju.  Prije gotovo 3 godine odlučila sam krenuti u nove izazove(kao da ih nije bilo puno smiley) odnosno u privatno poduzetništvo, te svoja poslovna iskustva pretočiti u poslovno savjetovanje, poslovne edukacije( online, inhouse i otvorene kroz Janus Global Poslovnu Akademiju) u područjima u kojima imam poslovna iskustva. Odnosno području prodajnog, nabavnog menadžmenta, vještina pregovaranja, organizacija, vođenje timova.

Profesionalne poslovne edukacije temeljene na poslovnom iskustvu na domaćem i međunarodnom tržištu.

Jasmina Marić Cvijetinović mag. rel. int.

info@janusglobal.hr

www.janusglobal.hr

Slična pitanja

4 odgovora 315 👀
1 odgovor 86 👀
1 odgovor 158 👀
1 odgovor 111 👀
1 odgovor 132 👀
Boris Marović 28.10.2023. pitanje u rubrici Poslovanje od Boris Marović
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...