124 pregleda
Katarina Pofuk u rubrici Poslovanje od Katarina Pofuk

Zašto je bolje prijave nepravilnosti u poslovanju rješavati interno i kako 'speak up' kultura pomaže poslodavcima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Tomislav Trifunovic od Tomislav Trifunovic
odabran od Katarina Pofuk
 
Najbolji odgovor

Svima je u interesu da se prijave nepravilnosti riješavaju interno iz nekoliko razloga:

  1. Brže rješavanje: Interno rješavanje prijava nepravilnosti obično je brže jer se izbjegava dugotrajni proces kontaktiranja novinara, čekanja na objavu, i potom rješavanje problema pred širom javnosti.
  2. Veća kontrola: Kada se prijave nepravilnosti rješavaju interno, organizacija ima veću kontrolu nad procesom, uključujući tko će biti uključen u rješavanje problema i na koji će se način to učiniti.
  3. Očuvanje reputacije: Rješavanje problema interno umjesto putem medija često može pomoći u očuvanju reputacije organizacije jer se problem rješava prije nego što se pojavi u medijima i postane javno poznat.
  4. Veća pouzdanost: Kada se prijave nepravilnosti rješavaju interno, organizacija može osigurati veću pouzdanost i povjerljivost procesa jer se izbjegava dijeljenje informacija s medijima.
  5. Zadovoljstvo radnika: Kada se prijave nepravilnosti rješavaju interno, radnici se osjećaju sigurnije u prijavljivanju problema jer znaju da će biti adekvatno riješeni i da neće biti izloženi negativnom publicitetu.

Ukratko, korištenje sigurnog kanala za prijavljivanje nepravilnosti  stvara priliku za bolju “speak-up” kulturu. Kada štitite i potičete svoje zaposlenike da govore o tome što se događa u organizaciji, svi su na dobitku. Stvorit ćete dobro radno okruženje, spriječiti gubitak prihoda i ojačati poslovnu konkurentnost na tržištu.

Tomislav Trifunovic

Solution Specialist

Whistleblower Software ApS

The #1 Rated Whistleblower System according to the software review platform G2

image

Slična pitanja

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...