Monika Kiris u rubrici Zdravlje i medicina od Monika Kiris

Zašto je sauna zdrava?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Pomaže li sauna kod prehlade?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Redakcija od Redakcija

Sve što trebate znati o saunama za najbolju selfness rutinu

Bez odjeće ili ne? Koliko dugo i treba li raditi pauze? Zašto su saune dobre za zdravlje? Vjerujemo da imate po koje otvoreno pitanje ili dvojbu...

Elizabeta Penić / Lollipop pr

Saunu su izumili Finci prije više od 2000 godina te je izvorno dizajnirana i korištena kao oblik kupke, bila je mjesto za čišćenje tijela i smatrala se sterilnim okruženjem pa su u Finskoj žene čak i rađale u sauni. 

Zdravstvene prednosti

Boravak u sauni pomaže oporavku mišića nakon treninga i može ublažiti artritične tegobe. Ublažava stres i depresiju, pridonosi snižavanju povišenog krvnog tlaka, saveznik je u borbi protiv nesanice, čišćenju kože i gubitku kilograma. Može pomoći i u usporavanju Alzheimerove bolesti.

Naša je preporuka svakako isprobati čarobni Svijet sauna Terma Tuhelj s 4 finske i 3 parne saune, a tu je i Laconiuma - suha kupelj koja priprema tijelo za boravak u sauni.

Toplo-hladne senzacije

Odmor je izrazito bitan i trebao bi trajati oko pola sata između svakog sauniranja. Svijet sauna Terma Tuhelj ima četiri sobe za opuštanje s mekanim krevetima i visećim ljuljačkama, dva whirlpoola (unutarnji i vanjski) i wellness bar. 

Kako biste ohladili tijelo nakon izlaganja visokim temperaturama, a na raspolaganju su vam i bazen s hladnom vodom i Kneipp staza s toplom i hladnom vodom. 

Elizabeta Penić / Lollipop pr

Sauna kao show

Programska i panoramska sauna posebno je iskustvo jer se uz pomoć intenzivnog vrtloženja zraka temperatura ravnomjerno raspoređuje po cijelom prostoru i tako se povećavaju njeni učinci na organizam. U njoj se boravi 12 minuta, a za jedinstveno iskustvo zaduženi su vrhunski sauna majstori koji pomoću različitih aroma, topline i zvukova pridonose maksimalnoj opuštenosti. Kako stvaraju svoju čaroliju možete osjetiti u Sauna Show programima Terma Tuhelj.

Ultimativni selfness

Elizabeta Penić / Lollipop pr

Uživanje u saunama samo je početak vašeg selfness putovanja jer u Termama Tuhelj možete uživati i u blagodatima termalne vode ili brojnim tretmanima koje nudi SPAeVITA centar

Svakog posljednjeg vikenda u mjesecu na rasporedu je Selfness dan s posebno kreiranim programom za duboko opuštanje. Zvučna kupka s himalajskim zdjelama, vođena meditacija, Aroma show program, jutarnje vježbe, vježbe CHI GONG vretenom, joga, oslobodit će um negativnih misli i ispuniti pozitivnom energijom. 

+2 glasa
Arnela Abadžija od Arnela Abadžija
Kao i sve ima svoje prednosti i mane mada je veća prednost od mana prednost je to što koža prodiše riješi se problem sa sinusima sa glavoboljom sa začepljenim nosom sa prehladom zatim pomaže u cirkulaciji dok su negativne posljedice samo po onoga ko ima osetljivo srce pa prilikom izlaska iz saune na hladniju atmosferu može da se doživi ili srčani udar ili neki blaži oblik srčanog poremećaja

Slična pitanja

1 odgovor 3.5k 👀
2 odgovora 3.0k 👀
1 odgovor 187 👀
1 odgovor 281 👀
2 odgovora 281 👀
Sandra Vukov 16.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Sandra Vukov
1 odgovor 580 👀
Ana Pilato 06.02.2021. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato
1 odgovor 37 👀
Dina Kljajić 20.01. pitanje u rubrici Hrana i piće od Dina Kljajić
2 odgovora 1.5k 👀
Nino Marić 17.08.2022. pitanje u rubrici Hrana i piće od Nino Marić
4 odgovora 936 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...