Katarina Pofuk u rubrici Softver od
promjena rubrike od Znatko
Što je aplikacija za poticanje čitanja i kako funkcionira?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Marin Duganđija od

Aplikacija za poticanje čitanja je alat koji je dizajniran za pomoć korisnicima u razvijanju navike čitanja i pružanju motivacije za čitanje knjiga.

Kako bi koristila aplikaciju, prvo je preuzmeš i instaliraš na svoj pametni telefon ili tablet. Nakon pokretanja aplikacije, registriraj se stvaranjem korisničkog računa ili prijavom putem postojećeg računa. Aplikacija bi mogla nuditi opciju personalizacije korisničkog profila, gdje bi mogla unijeti svoje preferencije u vezi žanrova knjiga ili ciljeve čitanja.

Kada želiš započeti s čitanjem, mogla bi unijeti informacije o knjigama koje čitaš ili planiraš čitati. Aplikacija bi mogla imati mogućnost pretraživanja knjiga i dodavanja naslova na tvoj popis. Također, takva aplikacija bi mogla nuditi značajke kao što su praćenje napretka čitanja, postavljanje ciljeva za broj pročitanih stranica ili knjiga, te praćenje ostvarenih rezultata.

Bodovi 

Jedna od glavnih značajki aplikacije za poticanje čitanja mogla bi biti sistem bodovanja ili nagrađivanja kao na Znatku. Na primjer, mogla bi dobivati bodove svaki put kad pročita određeni broj stranica ili završi knjigu. Ovisno o broju bodova ili postignućima, mogla bi otključavati nagrade, dostizati različite razine ili sudjelovati u natjecanjima s drugim čitateljima unutar aplikacije.

  • Osim toga, aplikacija bi mogla sadržavati i dodatne značajke poput preporuka knjiga temeljenih na korisničkim interesima, recenzija knjiga, mogućnosti praćenja omiljenih autora ili sudjelovanja u čitateljskim klubovima.

Općenito, aplikacija za poticanje čitanja ima za cilj pružiti korisnicama motivaciju, inspiraciju i strukturu za redovito čitanje knjiga. Uz pomoć značajki prilagođenih tvojim interesima i ciljevima, aplikacija bi mogla biti korisno pomagalo za tvoj vlastiti razvoj navike čitanja i istraživanje novih književnih djela.

Osobno, imaš dobro pitanje i dobru ideju za aplikaciju. :)

+7 glasa
Žarko Srzić od

Aplikacija za poticanje čitanja knjiga, radnog naslova Reading Tracker, pomaže čitatelju da usvoji naviku čitanja knjiga. Zasniva se na konceptima produktivnosti koji su opisani u prethodnim pitanjima. Pomaže osobi da planira vrijeme te da prati svoj progres i svoju dosljednost. Ujedno ima i ugrađen element nagrađivanja dosljednosti. 

Kako aplikacija funkcionira?

  • Čitatelj upiše podatke o knjizi koju čita i broj stranica, a aplikacija na temelju vremenskog plana, koji određuje čitatelj, te brzine čitanja projicira datum kada će čitatelj knjigu pročitati. 
  • U periodu čitanja čitatelj upisuje koliko je stranica pročitao i je li se držao svog plana. 
  • Aplikacija na temelju upisanih podataka računa progres i dosljednost i prikazuje te podatke čitatelju na zanimljiv način, što mu pomaže da se osobno preispita. 

Kome je aplikacija namijenjena?

Aplikacija je namijenjena onima koji žele čitati knjige, ali smatraju da za tu aktivnost nemaju vremena. Smatram da je čitanje knjiga bazična aktivnost za osobni napredak. Prema zadnjem istraživanju koje je provedeno za Noć knjige 60% ispitanika nije pročitalo nijednu knjigu u proteklih godinu dana. 

Aplkacija Reading Tracker je mobilna aplikacija koja je u razvoju. Jedno od ministarstava pokazalo interes za razvoj ove aplikacije, koja može biti doprinos nacionalnoj strategiji poticanja čitanja knjiga.

Slična pitanja

1 odgovor 1.6k 👀
1 odgovor 279 👀
1 odgovor 914 👀
1 odgovor 375 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...