63 pregleda
Monika Kiris u rubrici Promet i vozila od Monika Kiris

Hoće li se uskoro obnoviti dozvole za međunarodni prijevoz tereta u 2023.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija

Hrvatska obrtnička komora (HOK) je uputila zahtjev za hitnom reakcijom prema Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture vezan uz neriješene zahtjeve prijevoznika za obnovu licencije Zajednice koja većini obrtnika koji obavljaju međunarodni prijevoz tereta ističe tijekom srpnja 2023. godine. 

Ministarstvu je skrenuta pažnja kako je dana 1. srpnja 2023. godine istekao rok važenja za više od 2000 licencija Zajednice za međunarodni cestovni prijevoz tereta i putnika izdanih s danom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, a do kraja godine za još dodatnih 900 licencija. 

Uzimajući u obzir informacije s terena prema kojima brojni prijevoznici do 30. lipnja 2023. godine nisu dobili rješenja svojih zahtjeva, od Ministarstva je zatraženo da žurno izda uputu za sve one kojima su dozvole istekle 1. srpnja 2023. godine.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je obavijest „Licencije za obavljanje prijevoza putnika i tereta u međunarodnom cestovnom prometu“ u kojoj su naglasili da će svi zahtjevi za produženje licencije Zajednice za međunarodni cestovni prijevoz tereta, neovisno o datumu podnošenja, biti obrađeni najkasnije do sredine ovog tjedna.

Obavijest Ministarstva možete u cijelosti pročitati na poveznici.

Slična pitanja

2 odgovora

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...