Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Financije od
uređen od Znatko
S obzirom da je nečije stanje bankovnog računa(osim na zahtjev suda) tajni podatak - da za istu treba znati koje tvornice - nekretnine netko posjeduje, da iste treba procjeniti financijski vješak ili više njih, za razna područja - itd..i uz činjenicu da je iznošenje nečijih privatnih podataka podložno zabrani,,vjerovanja sam da je to - dogovorna - muljaža, pa je tako, vlasnik Zare bogatiji od Muska..??

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+14 glasa
Adriana Horvat od

Ne bih baš rekla da izmišljotina koliko ona nije relana slika onog što se dešava u svijetu. Forbesova lista zaista prikazuje jedne od bogatijih ljudi svijeta, ali ona prava bogatstva ostaju neprikazana pa tako kraljevska obitelj Saudijse Arabije ima procijenjeno bogatstvo od čak jednog trilijuna dolara ili pak obitelj Rothschild o kojoj se uopće ne priča. 

Frenki (Ilija) Atajić od
Točno Adriana. Na to sam i mislio - nisam rekao da osobe koje oni stave na listu nisu super-bogate, već da je raspored naj bogatiji po redosljedu - izmišljen ili dogovoren sa tim osobama . 5+‌
+9 glasa
Mario Bedeković od
Njihovo poslovanje i bogatstvo se ne mjeri kroz stanje privatnih računa.

Svi bogataši s Forbes-ove liste su vlasnici privatnih kompanija zbog poreznih razloga. Isplativije im je tako.

A poslovanje odnosno dobit, prihodi, imovina svih kompanija su - javan podatak. Kompanije moraju tu biti transparentne. Stoga je vrlo lako računati koliko imaju imovine bogataši, nema tu primjene npr. Zakona o GDPR-u, stoga je Forbes-ova lista stvarna.
Petra Marić od
to je moguće da su sve to javni podaci.‌

Slična pitanja

2 odgovora 431 👀
4 odgovora 182 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...