Marin Duganđija u rubrici Poljoprivreda i ribarstvo od
uređen od Znatko

Slijedom medijskih natpisa... Što vjerujete - da li je istarska industrija tartufa golema prevara ili nije ?!

  1. Nenad Jarić Dauenhauer: "Industrija tartufa je golema prevara? Ulja i tartufate veze nemaju s tartufima" https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2082525
  2. Matija Babić: "Istarska industrija tartufa je golema prevara" https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2373678
Marija Miljević od
Čudi me da zajednica tih iz industrije nema nikakav PR nakon ove afere. Kao da ju ignoriraju... :(

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+15 glasa
Ana Nera Horvat od
odabran od Marin Duganđija
 
Najbolji odgovor
Nažalost, možemo potvrdno odgovoriti na ovo pitanje.

Istra tj. istarski ugostitelji, nastojeći "unaprijediti" ponudu i privući što više gostiju u svoje objekte, u ponudu nastoje uvesti specijalitete specifičnijih okusa koji bi trebali namamiti turiste da se vrate ponovno... i ponovno. Jasno je da je gastronomska ponuda čimbenik koji uvelike pridonosi odabiru turističke destinacije koju ćemo posjetiti.

U današnje vrijeme često ne znamo što jedemo te industrija tartufa nije izoliran slučaj.. U današnje vrijeme postala je bitna kvantiteta, a ne kvaliteta te što veća zarada. Stoga se često koriste razno razne arome, pojačivači okusa i slično što nema veze s originalnom namirnicom na kojoj se jelo temelji, a sve u svrhu dodatne zarade.

Problem koji postoji veći je i seže dalje od istarske industrije tartufa. Možda kada bi se istraživalo i pisalo članke i o drugim, sličnim "prevarama" poput istarske industrije tartufa možda bismo se ponovno vratili u razdoblje u kojem je kvaliteta bitnija od kvantitete.
Borna Matić od
Prevaranti su ti tartufari... Bagra...‌
+9 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od
Točno Marine, naime : Istarski privrednici su uspjeli reklamnim kapanjama koja se zove - ISTRA - ZEMLJA MAGIJE, Napraviti svoj prepoznatljiv Brend, -  tako da je po toj kampnji malte, ne - Magareči izmet - Ljekovit. Inf. radi, Tartufa ima po cijeloj bivšoj jugoslaviji, a naj više u srbiji, čak je nedavno bilo u medijima - da su se neki i poubijali, jer su ,,ovi,, drugi ušli u njihovu ,,zonu interesa,, samo što oni to rade, u tišini i sve plasiraju u italiju - francusku,,itd.
Mila Validžić od
Više ne znamo što jesti ni kad se radi o deluxe hrani. Nije mi ta hrana target, sva sreća.‌

Slična pitanja

1 odgovor 6.9k 👀
1 odgovor 452 👀
1 odgovor 220 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...