112 pregleda
Marija Miha u rubrici Hrana i piće od Marija Miha [Ekstraktivan] (5.2k bodova)

Kakvo je Aminess-ovo ekstra djevičansko maslinovo ulje - Vergal?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Gdje otići ovu jesen u posezoni na more?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (28.2k bodova)

Aminessov Vergal po deveti put uvršten u prestižni svjetski vodič Flos Olei

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal novigradske hotelijerske kompanije Aminess po deveti je put uvršteno u renomirani svjetski vodič najkvalitetnijih maslinovih ulja Flos Olei za 2022. godinu i to s dosad najvećim brojem bodova - 91 od ukupno 100.

Ovim velikim priznanjem Aminess se sa svojim maslinovim uljem iz vlastite proizvodnje ponovno svrstao među najbolje proizvođače proglašene u svojevrsnom izdanju Oscara za vrhunska ulja.

„Velika nam je čast što je naše maslinovo ulje Vergal po deveti put uvršteno u društvo najboljih svjetskih ulja. Ovo prestižno priznanje dodatna je potvrda visoke kvalitete Vergala koju su prepoznali i najveći svjetski stručnjaci, te na kojoj ćemo ustrajati i u budućnosti“, izjavio je Alen Fiala, voditelj brenda Vergal u Aminessu.

Aminess već više od 15 godina uzgaja sortna ulja Frantoio, Leccino, Pendolino i Istarsku bjelicu te proizvodi ulja Frantoio, Leccino i Vergal Blend. Svaka sorta ovisno o karakteristici ploda daje ulje jedinstvenog okusa i aroma, a Aminess iz svojih maslinika godišnje ubere i preradi 50 tona plodova masline te proizvede oko 5 000 litara ulja.

Osim ovogodišnjeg priznanja, Aminessov Vergal dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada i priznanja za kakvoću ulja. Među dosad osvojenim nagradama svakako treba istaknuti i najprestižniju nagradu u kategoriji Best of Class, za Vergal Frantoio, tri puta dobivenu u New Yorku na „The New York International Olive Oil Competition“, najvećem i jednom od najcjenjenijih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja u svijetu. Tu je i nagrada u sklopu Međunarodnog natjecanja svjetskih jestivih ulja koju dodjeljuje L’Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles (AVPA) održanog u Parizu 2020. godine, kao i ona za redizajn etikete i novu ambalaža Vergala. Zahvaljujući njima, Aminess je osvojio čak dvije prestižne nagrade na Le forme dell’ olio natjecanju u Milanu - zlatnu medalju za liniju proizvoda Frantoio, Leccino i Vergal Blend te srebrnu medalju za bocu s kutijom.

Inače, Flos Olei prvi je međunarodni vodič posvećen ekstra djevičanskim maslinovim uljima koje, prema izrazito strogim kriterijima, ocjenjuju vrsni stručnjaci-degustatori, koordinirani od strane Marca Oreggie, urednika i izdavača vodiča, te Laure Marinelli. Upravo je te visoke kriterije zadovoljilo i Aminessovo ulje Vergal koje je ove godine ocijenjeno s visokih 91 bodova od ukupno 100.

Slična pitanja

2 odgovora 189 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...