Marija Miljević u rubrici Hrana i piće od Marija Miljević

Kakvo je Aminess-ovo ekstra djevičansko maslinovo ulje - Vergal?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Gdje otići ovu jesen u posezoni na more?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Aminessov Vergal po deveti put uvršten u prestižni svjetski vodič Flos Olei

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal novigradske hotelijerske kompanije Aminess po deveti je put uvršteno u renomirani svjetski vodič najkvalitetnijih maslinovih ulja Flos Olei za 2022. godinu i to s dosad najvećim brojem bodova - 91 od ukupno 100.

Ovim velikim priznanjem Aminess se sa svojim maslinovim uljem iz vlastite proizvodnje ponovno svrstao među najbolje proizvođače proglašene u svojevrsnom izdanju Oscara za vrhunska ulja.

„Velika nam je čast što je naše maslinovo ulje Vergal po deveti put uvršteno u društvo najboljih svjetskih ulja. Ovo prestižno priznanje dodatna je potvrda visoke kvalitete Vergala koju su prepoznali i najveći svjetski stručnjaci, te na kojoj ćemo ustrajati i u budućnosti“, izjavio je Alen Fiala, voditelj brenda Vergal u Aminessu.

Aminess već više od 15 godina uzgaja sortna ulja Frantoio, Leccino, Pendolino i Istarsku bjelicu te proizvodi ulja Frantoio, Leccino i Vergal Blend. Svaka sorta ovisno o karakteristici ploda daje ulje jedinstvenog okusa i aroma, a Aminess iz svojih maslinika godišnje ubere i preradi 50 tona plodova masline te proizvede oko 5 000 litara ulja.

Osim ovogodišnjeg priznanja, Aminessov Vergal dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada i priznanja za kakvoću ulja. Među dosad osvojenim nagradama svakako treba istaknuti i najprestižniju nagradu u kategoriji Best of Class, za Vergal Frantoio, tri puta dobivenu u New Yorku na „The New York International Olive Oil Competition“, najvećem i jednom od najcjenjenijih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja u svijetu. Tu je i nagrada u sklopu Međunarodnog natjecanja svjetskih jestivih ulja koju dodjeljuje L’Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles (AVPA) održanog u Parizu 2020. godine, kao i ona za redizajn etikete i novu ambalaža Vergala. Zahvaljujući njima, Aminess je osvojio čak dvije prestižne nagrade na Le forme dell’ olio natjecanju u Milanu - zlatnu medalju za liniju proizvoda Frantoio, Leccino i Vergal Blend te srebrnu medalju za bocu s kutijom.

Inače, Flos Olei prvi je međunarodni vodič posvećen ekstra djevičanskim maslinovim uljima koje, prema izrazito strogim kriterijima, ocjenjuju vrsni stručnjaci-degustatori, koordinirani od strane Marca Oreggie, urednika i izdavača vodiča, te Laure Marinelli. Upravo je te visoke kriterije zadovoljilo i Aminessovo ulje Vergal koje je ove godine ocijenjeno s visokih 91 bodova od ukupno 100.

Slična pitanja

3 odgovora 5.2k 👀
1 odgovor 393 👀
1 odgovor 479 👀
3 odgovora 1.2k 👀
3 odgovora 2.7k 👀
2 odgovora 651 👀
Maja Kos 19.12.2021. pitanje u rubrici Hrana i piće od Maja Kos
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...