Marko Delivuk u rubrici Poslovanje od Marko Delivuk

Kako se temelji poduzeća (know-how, kontakti, ali i ovo što pišete - naša organizacijska kultura) prenose prilikom u procesu primopredaje našeg poduzeća novom vlasniku?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je pojam organizacijske kulture?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Sve ovisi o veličini poduzeća - papirologija o prijenosu poslovnog udjela je jednostavna stvar - osaje dubinsko snimanje firme - poslovanje - imovina i sve ostalo. Napisao sam vam e-mail za kontakt u privatnoj poruci.
Osobno sam preneo jako puno firmi, za svojih 20.g. poslovanja.
+5 glasa
Darija Magdalenić od Darija Magdalenić
odabran od Marko Delivuk
 
Najbolji odgovor

Prodaja poduzeća je proces u kojem se vlasništvo i upravljanje poduzećem prenose na novu osobu ili grupu osoba. Ovaj proces može biti izazovan, pisala sam već ovdje dosta o tome, ali je i važan za osiguranje kontinuiteta poslovanja i uspjeha poduzeća na duge staze.

Ključni elementi prijenosa prilikom prodaje poduzeća

Postoje tri ključna elementa koji se moraju prenijeti u procesu prodaje poduzeća:

  • Znanje
    Ovo uključuje sve relevantno znanje i vještine potrebne za uspješno vođenje poduzeća
  • Mreža kontakata
    Ovo uključuje sve važne odnose s klijentima, dobavljačima i drugim poslovnim partnerima
  • Organizacijska kultura
    Ovo uključuje vrijednosti, norme i ponašanja koja definiraju poduzeće

U malim poduzećima u vlasništvu jedne osobe, ova tri elementa su često usko povezana s osobnim karakteristikama vlasnika. To znači da je prodaja poduzeća posebno izazovna.

Vrijeme potrebno za prijenos znanja, mreže kontakata i organizacijske kulture ovisi o odabranom modelu prodaje poduzeća. U obiteljskim poduzećima, obiteljski nasljednici su često dobro upoznati s organizacijskom kulturom i temeljnim vrijednostima poduzeća. U drugim slučajevima, može biti potrebno više vremena i truda za prijenos ovih elemenata.

Uspješan prodaja poduzeća zahtijeva temeljitu planiranje i provedbu. Proces treba započeti što je ranije moguće, kako bi se vlasniku i nasljednicima pružilo dovoljno vremena za pripremu.

Psihološki aspekt prodaje poduzeća

Najveći izazovi u prodaji poduzeća javljaju se nakon formalnog dijela prijenosa poslovanja. Jedan aspekt je psihološka priprema i potpisivanje ugovora, a drugi svakodnevnica i prestanak djelovanja vlasnika u dotadašnjim ulogama.

Jedan od najvećih izazova je u sposobnosti zamjene uloga. Vlasnik poduzeća često mora naučiti kako se nositi s novom ulogom, bilo kao savjetnik ili kao investitor.

Drugi izazov je dobra komunikacija. Važno je da vlasnik i nasljednik jasno komuniciraju o svojim očekivanjima i odgovornostima.

Za mnoge vlasnike poduzeća, vrijeme nakon formalne prodaje poduzeća predstavlja najtežu fazu u cjelini tog procesa! Ponekad se greške događaju u najboljoj namjeri – vlasnik može smatrati da se povukao iz upravljanja poduzećem, dok nasljednik može smatrati da je i dalje previše uključen.

Važno je da vlasnik i nasljednik redovito razgovaraju o tome kako se prodaja poduzeća razvija u stvarnosti. Ovo će pomoći u osiguravanju da se prodaja odvija glatko i uspješno.

Zaključak

Prodaja poduzeća je važan i izazovan proces za mnoge sudionike pa tako vlasnika, kupce, radnike i ostale. Uspjeh prijenosa ovisi o temeljitom planiranju, provedbi i komunikaciji. Vlasnici poduzeća koji se pripremaju za prodaju poduzeća trebali bi potražiti stručnu pomoć kako bi osigurali da se proces odvija glatko i uspješno.

Slična pitanja

1 odgovor 88 👀
1 odgovor 129 👀
1 odgovor 289 👀
2 odgovora 395 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...