45 pregleda
Monika Kiris u rubrici Osobni razvoj od Monika Kiris

Kako kampanja "Brave Together" pomaže osobama koje se nose s anksioznosti i depresijom

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Hrvoje Hladnik

Kampanja o mentalnom zdravlju “Brave Together”

Kampanja o mentalnom zdravlju, “Brave Together”, u Hrvatskoj će pružati podršku onima koji se nose sa anksioznosti i depresijom u obliku besplatne psihosocijalne online podrške kroz individualna i grupna savjetovanja. 

Projekt je nastao u suradnji s brendom Maybelline New York i Udruge „Igra“ za pružanje psihosocijalnih usluga i edukacija, a u Hrvatskoj se provodi već treću godinu zaredom te je do sada više od 600 ljudi zatražilo podršku.

Inicijativa “Brave Together” kroz svoju besplatnu online psihosocijalnu podršku nastoji podizati svijest o anksioznosti i depresiji među mladima te destigmatizirati mentalne teškoće i edukaciju mladih. Nakon što osoba ispuni prijavni obrazac, u roku od 24 sata (ili 36 sati ukoliko je riječ o vikendu ili prazniku) kontaktirat će ju stručna osoba Igrinog tima radi inicijalnog razgovora koji služi detektiranju potreba. Na temelju inicijalnog razgovora, osobi će se dodijeliti adekvatna usluga online podrške ili će ju se uputiti gdje može dobiti prikladnu uslugu s obzirom na iskazane teškoće.

Jelena Aleksić, koordinatorica projekta Brave Together, poručuje

Brave Together inicijativa namijenjena je svima koji se bore s anksioznim i depresivnim teškoćama, a zahvalni smo što i ove godine uz sebe imamo stručnu podršku članova i volontera Udruge Igra. Mladi sve više pate pod pritiskom suvremenih izazova, stoga smo im htjeli pružiti alate usmjerene prema zaštiti mentalnog zdravlja. Osim besplatnog savjetovanja, pripremili smo i posebne edukativne materijale koji promiču brigu i zaštitu mentalnog zdravlja putem B.R.A.V.E. koraka, seta smjernica za podršku mladima kako bi u svom orkuženju mogli prepoznati osobe koje prolaze kroz teške trenutke i pružiti im podršku.

Maybelline New York je ove godine osigurao i besplatne radionice na fakultetima u Zagrebu, koje će voditi stručnjaci iz Udruge Igra, s ciljem educiranja mladih i pružanje alate za prepoznavanje znakova mentalnih i emocionalnih teškoća. 

Radionice pružaju mladima i konkretan alat pomoću kojih mogu upravljati teškim razgovorima i pružiti podršku svojim prijateljima i poznanicima koji se nose s teškoćama.

Do sada je kroz ovaj program, u suradnji s 35 neprofitnih organizacija u 25 zemalja, osigurana besplatna psihološka podrška za 350.000 ljudi.

Kampanja o mentalnom zdravlju “Brave Together” će trajati do 16. studenog 2023

Sve dodatne informacije i podršku moguće je pronaći na web stranici.

Darija Magdalenić od Darija Magdalenić
Oooo!
Moram Vam izraziti podršku zbog pisanja o ovakvim temama.

Slična pitanja

2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...