Darko Međimurec u rubrici Razno od Darko Međimurec
promjena rubrike od Znatko

Vidim da su napisana pravila odgovaranja na pitanja na Znatku, no ništa ne piše koja su pravila komentiranja na Znatku???

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+29 glasa
Znatko od Znatko
uređen od Znatko
 
Najbolji odgovor

Evo i službenih pravila komentiranja na servisu Znatko.com

Molimo korisnike da se pridržavaju ovih pravila komentiranja i lijepog ponašanja na servisu Znatko.com. Ukoliko komentari nekog korisnika ne pridonose na konstruktivan način Znatkovoj zajednici postoji mogućnost da njegovi komentari ili njegov korisnički račun bude sankcioniran.

Pravila komentiranja koja se primjenjuju na servisu Znatko.com nisu tu da bi se uskratilo demokratsko pravo na mišljenje već da bi se svim korisnicima pružilo što ugodnije okruženje za konstruktivnu raspravu. 

Na Znatko.com sankcionirat će se ovakvi komentari:

  • 1. Govor mržnje na nacionalnoj, religijskoj, seksualnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi
  • 2. Prijetnje upućene ostalim korisnicima, moderatorima i subjektima članaka
  • 3. Vrijeđanje ostalih korisnika i upotreba psovki
  • 4. Objavljivanje tuđih privatnih (osobnih) podataka
  • 5. Komentiranje van okvira teme pitanja/odgovora, pisanje velikim slovima, postavljanje linkova koji nisu tematski.
  • 6. Pisanje drugim pismom osim latiničnog pisma.
  • 7. Prozivanje moderatora servisa Znatko.com ili polemiziranje s moderatorom na bilo koji način.
  • 8. Objavljivanje lažnih informacija.
  • 9. Kršenje zabrana propisanih Zakonom o elektroničkim medijima.

Svako kršenje pravila rezultira brisanjem neželjenog sadržaja. Ukoliko neki od korisnika prekrši pravila pod 1. i 2. i 9. točkom, njegov korisnički račun će se suspendirati na 15 dana. Kršenje pravila pod točkama 3, 4, 5, 6, 7 i 8 rezultira suspendiranjem korisnika na rok od 2 dana. Opetovano kršenje ovih pravila komentiranja na Znatku može rezultirati trajnim isključenjem korisničkog računa.

Korisnički računi na Znatku će se suspendirati bez prethodne najave ako su nazvani prema nekoj javnoj ličnosti, u sebi sadrže ili impliciraju neprimjeren sadržaj, kopiraju ili imitiraju neki već postojeći korisnički račun na servisu Znatko.com.

Pritužbe na rad moderatora možete slati Znatku privatnom porukom.

Pritužbe i rasprave vezane uz rad moderatora u komentarima će se brisati i eventualno sankcionirati. Pročitajte više o sankcijama na Znatku.

Mario Daka od Mario Daka
Inače, za komentiranje na znatku ne dobivate ništa bodova. Ovo je koristan info za one koji se bore za mjesečne nagrade sakupljanjem bodova kroz aktivnosti na znatku.
Znatko od Znatko
uređen od Znatko
Komentiranje SLUŽI ZA pojašnjavanje pitanja ili odgovora, dodatnu potrebnu diskusiju. Na kraju krajeva, možete tu voditi i bla-bla-bla razgovore iako za to više preporučam korištenje zida (wall) kojeg svaki korisnik ovdje ima na svojem profilu.

Komentiranje pitanja NE SLUŽI za odgovaranje na pitanje! Zato postoje odgovori. Odgovaranje na pitanje kroz komentar pitanja - treba izbjegavati. Neki izbjegavaju odgovarati putem odgovora jer žele izbjeći ocjenjivanje koje je obavezno za svaki odgovor, a neki žele izbjeći minimalan broj znakova potrebnih za pisanje cjelovitog i jasnog odgovora (jer žele pisati prekratke i nejasne odgovore većini). Takav način komentiranja je zabranjen i biti će sankcioniran suspendiranjem korisnika na kraći rok.
Znatko od Znatko
Dodao bih da nismo svih ovih godina još nikoga izbacili zbog iznenadnog neprimjerenog ponašanja na Znatku. Osim očitih (od samog početka nakon registracije) uzrupatora - hakera i onih koji žele besplatno oglašavanje (ponudu kredita).
Ana Pilato od Ana Pilato
@Znatko, niste eksplicitno naveli govor mržnje po - rasnoj osnovi.
+18 glasa
Marija Miljević od Marija Miljević

Primjetila sam da neki postavljaju potpitanja u komentarima. To mi se čini kao dvosjekli mač - kako bi moja baka rekla. Nekad je to dobro, a nekad i nije. Objasniti ću Vam ukratko moj stav i način razmišljanja oko toga kako postaviti potpitanje na Znatku.

Moje mišljenje je da kada potpitanje dosta odudara od teme inicijalnog glavnog pitanja, da je potrebno kliknuti na ikonu za postavljanje novog, ali poveznog pitanja. Ta ikona se nalazi ispod svakog odgovora. Ikona ima oblik lanca. Lanac koji je kao položen pod kutem od 45 stupnjeva. Klikom na tu ikonu otvara se nova stranica i možete postaviti novo pitanje, ali koje će biti povezano sa pitanjem i odgovorom pod kojim ste kliknuli na tu ikonu.

Ipak, ako potpitanje je doslovno potpitanje i neodudara od teme inicijalnog glavnog pitanja, moguće je potpitanje postaviti i kao komentar kako bi onaj tko je napisao odgovor poboljšao odgovor ili dodatno ga proširio sa svojim komentarom ispod potpitanja. Ali, to je evo samo moje mišljenje odnosno prijedlog kako da koristite Znatka.

Milan Šaljivđija od Milan Šaljivđija
Sad vidim tu ikonu ispod tvog odgovora pored ikone sa zastavom. Nisam to primjetio prije. Hvala barem na tome ali ne slažem se s tvojim mišljenjem oko potpitanja.
Darija Magdalenić od Darija Magdalenić
Ima smisla. Hvala na objašnjenju, Marija.

Slična pitanja

2 odgovora 975 👀
4 odgovora 872 👀
Zoran Jurić 22.04.2015. pitanje u rubrici Razno od Zoran Jurić
3 odgovora 382 👀
2 odgovora 308 👀
9 odgovora 1.0k 👀
2 odgovora 494 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...