Ivan Gekko u rubrici Web Poslovanje od
uređen od Znatko

Planiram izraditi aplikaciju za iOS koja će se prodavati preko App Store-a.

Aplikacija će pružati razne dodatke koji se kupuju unutar iste (in-app purchase). Ti dodaci se plaćaju kreditnim karticima i automatski ih procesira Apple. On za isto izdaje kupcu račun u svoje ime, a sredstva naknadno prebacuje na račun moje firme.

Zanima me kako bi u tom slučaju funkcioniralo izdavanje fiskalnih računa? Jesu li uopće potrebni?

Hvala!

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Viktor Viljac od

U Hrvatskoj se općenito zahtijeva izdavanje fiskalnih računa za svu oporezivu robu i usluge koje se pružaju u zamjenu za plaćanje. To uključuje kupnje putem aplikacije putem App Stora. Kao razvojni programer aplikacije, vaša je odgovornost izdati fiskalne račune svojim kupcima za sve kupnje unutar aplikacije koje obave.

Za izdavanje fiskalnih računa potrebno je prijaviti se u Poreznu upravu RH te nabaviti sustav za fiskalizaciju i fiskalnu blagajnu. Zatim ćete koristiti te alate za izdavanje fiskalnih računa svojim kupcima kada kupuju putem aplikacije.

Važno je napomenuti da fiskalni računi moraju sadržavati određene podatke, uključujući naziv i adresu prodavatelja, datum prodaje, vrstu i količinu prodane robe ili usluge te ukupan iznos prodaje. Morat ćete osigurati da fiskalni računi koje izdajete ispunjavaju ove zahtjeve.

Ukoliko imate dodatnih pitanja o izdavanju fiskalnih računa u Hrvatskoj, preporučam da se za više informacija obratite Poreznoj upravi.

+5 glasa
Putni.biz od
Fiskalizirani računi jedino NE trebaju postojati kada se plaćanja vrše virmanski putem narudžbe (ponude ili računa ili uplatnice) plaćanjem s računa banke (fizičke ili pravne osobe) na račun tvrtke. Dakle, kad se plaća račun putem banke ili druge financijske usluge kroz internet bankarstvo ili šalter i slično.

Slična pitanja

1 odgovor 2.1k 👀
3 odgovora 594 👀
1 odgovor 670 👀
1 odgovor 685 👀
3 odgovora 2.9k 👀
Marinko Zadro 18.04.2014. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Marinko Zadro
1 odgovor 323 👀
2 odgovora 1.3k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...