Marko Radić u rubrici Web Marketing od

Koja je razlika između ovih naziva - PPC marketing i CPC marketing?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+2 glasa
Kuzma Topić od
PPC i CPC marketing je razliciti naziv za istu stvar.

PPC - Pay per Click

CPC - Cost per Click

Uglavnom PPC ili CPC marketing se odnosti na internet marketing koji se bazira na oglasima koji se postavljaju na stranice, te vlasnik oglasa placa postavljacu po svakom kliku odredeni iznos novca. Naprimjer kada das oglas preko googla s njime dogovaras da je cijena svakog klika na oglas 0.01 $ te da je cijena koju bi placa 50$. Ovdje ce google vas oglas drzati na google adds-ima i google serchu dok kod se ne istrosi novac koji si uplatio za prikazivanje oglasa. Tj. Dok se broj klikova koje smo platili za oglas ne istrosi.

Cijena placena za oglas / Cijena po kliku = Broj klikova

Ovakav nacin oglasavanja podlozan je zloupotrebi, gdje scripta ili placeni korisnik klika na oglase bez interesa da se nabije broj klikova kako bi se od oglasavaca dobila dodatna novcana sredstva. Google i drugi oglasavaci se bore protiv ovoga i u svoj sistem ugraduju obranu od ovoga koja nije uvik uspjesna.
+1 glas
Sven Vitić od
PPC (Pay per Click) je vrsta online oglašavanja gdje osoba koja oglašava plaća za svaki klik na oglase postavljene na web stranicu. Radi se o kanalu za oglašavanje koji usmjerava promet(korisnike) na naš web s namjenom da ga pretoči u korisnike. Plaćaju se samo klikovi na oglas bez obzira na prikaze. PPC management nam omogućava licitiranje za ključne riječi koje su relevantne za naše poslovanje. Najčešći i najraširiniji alat za ovu namjenu je Google Adwords koji se dalje povezuje prema društvenim mrežama i sl.

CPC (Cost per Click) je metrika koja određuje cijenu po kliku u PPC marketing kampanjama. Ovisi o našem ad ranku(relevantnost landing pagea, oglasa), a ponajviše o našem quality scoreu(omjer broja prikaza i klikova).

Slična pitanja

2 odgovora 1.8k 👀
1 odgovor 421 👀
Robert Mali 05.09.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Robert Mali
2 odgovora 500 👀
11.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od ib2013
2 odgovora 638 👀
2 odgovora 371 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...