Marinko Zadro u rubrici Web Poslovanje od
promjena rubrike od Znatko

Dakle, trebamo za naručitelja odabrati jedan web shop softver/aplikaciju/skriptu kako bi im pokrenuli njihovu vlastitu web trgovinu? Aplikacija za web shop ima puno. No, koju danas preporučate kao najbolju opciju?

Osim kartičnog plaćanja, čak su pitali da li mogu primati uplate za bitcoin.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+15 glasa
Dario Bondarić od
odabran od Marinko Zadro
 
Najbolji odgovor
Pozdrav,

Ja najčešće koristim Presta shop kao platformu za web shop. Ima nešto bugova ali je dosta jednostavna za upogonit. Inače francuski proizvod tako da je dosta dobro prilagođena za Europu, poreze, dostavu i payment gateway-e. Brdo pristupačnih template-a. Malo treba potražit po forumu za besplatne module i da se dosta toga napraviti besplatno.

Shopify je ok ali možda za manje proizvoda i nije besplatan, ako to igra ulogu. Vrlo fancy al uz cijenu.

Oscommerce odlazi polaku u zaborav izgurala ga je slična platforma Magento. Mislim da je to branch od oscommerca ali nebitno sad. Dosta moćan alat, malo više treba znanja iz php-a. Dosta stvari se riješava s promjenama php datoteka. Velika zajednica.

Joomla Virtue mart je dobar ako znate raditi u Joomli a web trgovina nije primarna namjena site-a nego treba na neki veći site dodati i web trgovinu.

 

Nadam se da sam bar malo pomogao s mojim iskustvima.
Dario Bondarić od
Mislim da nije niti jedan spreman da izda fiskalizirani račun. Svi koje sam ja radio su slali kao predračun(ponudu) ili ništa putem maila, a račun dođe poštom, jer su to sve bili web shopovi kao nastavak fizičkog prodajnog mjesta. Račun se mora isprintati 48 h nakon uplate. Ako je neki proizvod samo za download, i mora se fiskalizirani račun poslat, to je druga priča i s tim nemam iskustva. Sumnjam da postoji ijedan modul za bilo koji sustav koji izdaje fiskalizirane račune osim http://www.netokracija.com/inchoo-fiskalizacija-42867 za magento a da je besplatan. Naravno ako ne želite sami razviti modul ili platiti nekome da ga izradi za Vas.
Možda onda probat s magentom. Malo starija platforma, ali dobar community i besplatan modul za fiskalizaciju.‌
Goran Dren 09.01.2014. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Goran Dren
22.03.2014. promjena rubrike od Znatko
Koji web shop ima već ugrađeno izdavanje fiskalizacijskog računa?
Ivan Bilić od
Stvarno pionirski poduhvat - svaka im čast. E da je takvih fiskalizacijskih modula više i to recimo kao projekt Ministarstva financija pa da na nekom javnom natječaju angažiraju jednu ili više firmi koja bi izradila sve moguće module za domaće web shopove i stavila na web za free download ili uz sitan fee. :)
Marinko Zadro od
@Ivanhoe odlično pitanje!‌
Marinko Zadro 11.01.2014. pitanje u rubrici Kupovina od Marinko Zadro
09.10.2021. promjena rubrike od Znatko
Koji gotovi web-shop nudi mogućnost plaćanja bitcoin-om?
+6 glasa
Mario Bedeković od
uređen od Mario Bedeković

Za svaki web shop softver i za svako online poslovanje ključno je mjeriti i analizirati sve aspekte poslovanja zato da se time učinkovito upravlja i poboljšaje performanse online dućana i cijelog posla.

Ovime želim naglasiti važnost korištenja konkretnih podataka i metrika u procesu donošenja odluka važnih za uspjeh u online poslu.

Mislim, bilo da planirate kućni budžet, ili smjer vaše internet trgovine - metrike i analitike su ključne! To je sad jasni. A sad ajmo na software...

Ako ste na početku svog ecommerce putovanja i želite iskoristiti moć analitike u internet trgovini, WooCommerce web dhop može biti savršena platforma za Vaše poslovanje. Uzmite nju!

WooCommerce dolazi s izuzetno korisnim značajkama web analitike ugrađenima izravno u platformu, bez potrebe za instalacijom ili konfiguriranjem dodatnih funkcionalnosti i rješenja.

No, ajmo sad dalje da vidimo što još možemo dobiti kada spojimo napredno WooCommerce analitičko sučelje i umjetnu inteligenciju (AI).

Spoj WooCommerce analitike i umjetne inteligencije (AI)

Ovo dvoje zajedno može značajno unaprijediti marketing web trgovina i to na više različitih načina.

  • AI Vam može analizirati podatke iz WooCommercea kako bi pružio personalizirane preporuke proizvoda za svakog korisnika, povećavajući šanse za konverziju i povećanje prodaje
  • AI može automatski segmentirati korisnike na temelju njihovog ponašanja, povijesti kupnje i preferencija, omogućujući ciljanije i učinkovitije marketinške kampanje
  • AI može analizirati povijesne podatke o prodaji kako bi predvidio buduće trendove, omogućujući trgovcima da se pripreme za povećanu potražnju ili identificiraju potencijalne padove u prodaji
  • Korištenjem AI-a za analizu tržišnih trendova, konkurencije i ponašanja kupaca, moguće je dinamički prilagođavati cijene kako bi se maksimizirala profitabilnost i konkurentnost

To su samo neki od primjera zašto je baš dobro uzeti WooCommerce jer se upravo uz jednostavno povezivanje sa AI tehnologijama ostvaruje puni potencijal ovog softvera za web shop. Toplo ga preporučujem!

Slična pitanja

2 odgovora 812 👀
1 odgovor 231 👀
2 odgovora 756 👀
2 odgovora 265 👀
1 odgovor 1.4k 👀
Mario Daka 03.03.2014. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Mario Daka
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...