3.3k pregleda
Marinko Zadro u rubrici Web Poslovanje od Marinko Zadro
promjena rubrike od Znatko

Dakle, trebamo za naručitelja odabrati jedan web shop softver/aplikaciju/skriptu kako bi im pokrenuli njihovu vlastitu web trgovinu? Aplikacija za web shop ima puno. No, koju danas preporučate kao najbolju opciju?

Osim kartičnog plaćanja, čak su pitali da li mogu primati uplate za bitcoin.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Dario Bondarić od Dario Bondarić
odabran od Marinko Zadro
 
Najbolji odgovor
Pozdrav,

Ja najčešće koristim Presta shop kao platformu za web shop. Ima nešto bugova ali je dosta jednostavna za upogonit. Inače francuski proizvod tako da je dosta dobro prilagođena za Europu, poreze, dostavu i payment gateway-e. Brdo pristupačnih template-a. Malo treba potražit po forumu za besplatne module i da se dosta toga napraviti besplatno.

Shopify je ok ali možda za manje proizvoda i nije besplatan, ako to igra ulogu. Vrlo fancy al uz cijenu.

Oscommerce odlazi polaku u zaborav izgurala ga je slična platforma Magento. Mislim da je to branch od oscommerca ali nebitno sad. Dosta moćan alat, malo više treba znanja iz php-a. Dosta stvari se riješava s promjenama php datoteka. Velika zajednica.

Joomla Virtue mart je dobar ako znate raditi u Joomli a web trgovina nije primarna namjena site-a nego treba na neki veći site dodati i web trgovinu.

 

Nadam se da sam bar malo pomogao s mojim iskustvima.
Ivan Bilić od Ivan Bilić
@abondares Da li su svi ti web shopovi spremni za kartično plaćanje tj. za Linićevu fiskalizaciju? Odnosno - koji jesu, a koji nisu?
Dario Bondarić od Dario Bondarić
Mislim da nije niti jedan spreman da izda fiskalizirani račun. Svi koje sam ja radio su slali kao predračun(ponudu) ili ništa putem maila, a račun dođe poštom, jer su to sve bili web shopovi kao nastavak fizičkog prodajnog mjesta. Račun se mora isprintati 48 h nakon uplate. Ako je neki proizvod samo za download, i mora se fiskalizirani račun poslat, to je druga priča i s tim nemam iskustva. Sumnjam da postoji ijedan modul za bilo koji sustav koji izdaje fiskalizirane račune osim http://www.netokracija.com/inchoo-fiskalizacija-42867 za magento a da je besplatan. Naravno ako ne želite sami razviti modul ili platiti nekome da ga izradi za Vas.
Možda onda probat s magentom. Malo starija platforma, ali dobar community i besplatan modul za fiskalizaciju.
Goran Dren 09.01.2014. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Goran Dren
22.03.2014. promjena rubrike od Znatko
Koji web shop ima već ugrađeno izdavanje fiskalizacijskog računa?
Ivan Bilić od Ivan Bilić
Stvarno pionirski poduhvat - svaka im čast. E da je takvih fiskalizacijskih modula više i to recimo kao projekt Ministarstva financija pa da na nekom javnom natječaju angažiraju jednu ili više firmi koja bi izradila sve moguće module za domaće web shopove i stavila na web za free download ili uz sitan fee. :)
Marinko Zadro od Marinko Zadro
@Ivanhoe odlično pitanje!
Marinko Zadro 11.01.2014. pitanje u rubrici Kupovina od Marinko Zadro
09.10.2021. promjena rubrike od Znatko
Koji gotovi web-shop nudi mogućnost plaćanja bitcoin-om?

Slična pitanja

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...