Koje vještine nedostaju samoukim programerima?

249 pogleda
Marko Radić pitano 30.03.2016. u kategoriji Tehnologija od korisnika Marko Radić Superaktivan (1,503 bodova)
Što mislite koje vještine nedostaju samoukim programerima? Kako ih mogu poboljšati? Jedno je učiti temeljito prema nekom edukativnom programu i na kraju položiti test te dobiti certifikat, a drugo je biti samouk.

Please log in or register to answer this question.

1 odgovor

+2 glasova
Frustrurani igrac odgovoreno 31.03.2016. od korisnika Frustrurani igrac Superaktivan (3,168 bodova)
Razlika samoukog programera i fer-ovca/fezb-ovca je u sirini znanja.

Programer sa zavrsenim fakultetom i nije neki materijal za programera, jer je vrime koje je samouki programer posvetia ucenju ima puno bolju startnu poziciju za krenit radit od skolovanog programera.

Stvari koje ucis na fakultetu nisu sve striktno vezane za programiranje nego da te nauci razmisljat kao programer. Jedan te isti zadatak u programiranju mozes rjesit na milijun nacina i samouku programer obicno gleda jednu sliku toga problema na koju je sam navika, dok te skola uci da razmisljas sire i gledas problem sa razlicitih strana.

Gledajuci fer/fesb vise ljudi odustane od skolovanja radi matematike nego radi predmeta vezanih za programiranje, iako se na prvu cini da nije toliko bitna za programiranje, matematika te uci nacinu razmisljanja ka programer, te ti daje sirinu da danas sutra mozes bez problema prelazit sa jednog programskog jezika na drugi jer su svi u bazi slicni i osnove skoro svakoga se produ kroz skolovanje, dok samouki programeri imaju sustav razmisljanja prilagoden sistemu u kojem rade i teze se saltaju izmedu razlicitih programskih jezika.

Sama cinjenica da je skolovani programer daje poslodavcu i signal da je spreman ucit i radit.

Ali ovde ide ono najbitnije - imas razlicitih samoukih programera, i razlicitih skolovanih. Najvaznije znanje u programiranju je znanje da neznas nista i volja za stalnim ucenjem jer bez njega u pocetku zaostajes a s vremenom skroz ispadas iz igre, jer tehnike idu naprid a skola ti pomaze da to brze svladavas.

Uostalom B.Gates je samouki programer pa vidi windosi - sta se tice financija jesu jako uspjesni a sta se tice mogucnosti bi li bili bolji a imaju dosta mogucnosti da budu bolji pogotovo prve verzije na kojima je radia da je bia skolovan je upitno je. Ali za uspjeh kao samouki programer vise je zasluzan mu marketing nego znanje programiranja.

Slična pitanja

1 odgovor 424 pogleda
4 odgovora 776 pogleda
4 odgovora 168 pogleda
0 odgovora 355 pogleda
Goran Dren pitano 18.04.2017. u kategoriji Poslovanje od korisnika Goran Dren Superaktivan (3,893 bodova)
0 odgovora 359 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,051 pitanja

2,674 odgovora

1,320 komentara

689 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...