215 pregleda
Marko Radić u rubrici Društvo od Marko Radić [Ekstraktivan] (7.0k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Koje su po Vama najčešće pogreške koje rade mladi tokom svog odrastanja? Što zeznu, a moglo se jednostavno spriječiti.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+3 glasa
Buket Buketić od Buket Buketić [Ekstraktivan] (5.1k bodova)

Dio svakog odrastanja je napraviti pokoju grešku. Iako smatram da je možda najmudrija stvar prije neke odluke napraviti dobru analizu i biti svjestan posljedica i dobrih i loših. Svaka odluka je dvosjekli mač vjerujem. 

Ako pogledamo sve visoke dužnosnike, svatko od njih ima svog savjetnika i konzultanta, u našem životu to mogu biti osobe kojima vjerujemo, tako da ako imate mogućnost konzultirajte se što je više moguće. To je nešto što bih savjetovala mlađoj sebi. (: Možda najveća greška mlađih generacija je ta što uvijek mislimo da smo najpametniji i da jedini znamo što je istinski dobro za nas same, ostalo ništa ne bih smatrala greškom, niti jednu odluku jer svaka ta odluka je dio puta odrastanja koji moramo preći :D

Te na kraju, nije bitno koliko puta ćemo pasti odnosno napraviti grešku, bitno je koliko puta ćemo ustati, odnosno prihvatiti situaciju i krenuti dalje naprijed. Iz svake greške možemo izaći kao pobjednici ili kao gubitnici, zapravo je na nama kako ćemo gledati na to... Možemo biti žrtve nekog lupeža ili istražitelji u našem životu, kako je to lijepo opisano u knjizi Alkemičar, autora Paulo Coelhoa

+3 glasa
Sandra od Sandra [Ekstraktivan] (9.0k bodova)
Najčešća pogreška kod mladih je što ne slušaju svoje roditelje koji ih vole, zreliji su, iskusniji, jednostavniji i žele im dobro u smislu da se djeca ne muče u nekim stvarima kod kojih su se i oni sami namučili. Nažalost se djeca, pogotovo mlađi tinejdžeri osjećaju ugroženo kod autoriteta jer gledaju na to kao na zapovjed i kontrolu ne shvaćajući da je to za njihovo dobro. Zbog krivog pristupa nekih roditelja od ranije u odgoju njihove djece, dijete je zbunjeno i ne može shvatiti što je dobro za njega što nije, najmanje može shvatiti svoga roditelja.

Roditelji su 90% vremena u pravu i svojoj djeci ne žele loše, s toga kad bi znali i mogli uspostaviti od početka dobar odnos s dijetetom, vjerujem da bi dijete više puta samo došlo i pitalo za savjet,umjesto da skrivaju od roditelja i da ga se boje, poslušali bi prije svojeg roditelja, nego što je danas uobičajena pojava da djeca, sve rade na svoju ruku i smatraju da ne trebaju savjete od nikoga.
+2 glasa
Kuzma Topić od Kuzma Topić [Megaktivan] (11.3k bodova)
Najveca greska kod odrastanja je da nisi grjesia, jer samo sa greskama steces jako vazno iskustvo koje ce te vodit kroz zivot. Je da je diko dobro ucit i na greskama drugih, ali nema striktnog puta kroz zivot i sta su za nekoga i za neko vrime bile greske to su za drugoga ili za koju godinu pogoci .

Jedine prave greske koje bi tribalo izbjec su one koje te kostaju zivota ili zdravlja, iako i one sluze ali ne za tebe nego za druge.

Uostalom ono najbitnije je: "Sta te ne ubije to te ojaca"

Slična pitanja

3 odgovora 294 pregleda
Zoran Jurić 02.07.2014. pitanje u rubrici Internet od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova)
Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prijava
Znatko medijski pokriva


Ignite the Spark

Zagreb, 13.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava
Znatko medijski pokriva


Phygital – the future of retail!

Konferencija namijenjena robi široke potrošnje (FMCG).

22.10.2022.
Mozaik Centar Zagreb


PRIJAVA
Znatko medijski pokriva

20. ZFF
Zagreb Film FestivalZagreb, 23.-30.10.2022.

Prijave uskoro!

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.3k pitanja

14.8k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...