Marko Radić u rubrici Društvo od
promjena rubrike od Znatko
Koje su po Vama najčešće pogreške koje rade mladi tokom svog odrastanja? Što zeznu, a moglo se jednostavno spriječiti.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Arya Oberoj od
odabran od Marko Radić
 
Najbolji odgovor

Dio svakog odrastanja je napraviti pokoju grešku. Iako smatram da je možda najmudrija stvar prije neke odluke napraviti dobru analizu i biti svjestan posljedica i dobrih i loših. Svaka odluka je dvosjekli mač vjerujem. 

Ako pogledamo sve visoke dužnosnike, svatko od njih ima svog savjetnika i konzultanta, u našem životu to mogu biti osobe kojima vjerujemo, tako da ako imate mogućnost konzultirajte se što je više moguće. To je nešto što bih savjetovala mlađoj sebi. (: Možda najveća greška mlađih generacija je ta što uvijek mislimo da smo najpametniji i da jedini znamo što je istinski dobro za nas same, ostalo ništa ne bih smatrala greškom, niti jednu odluku jer svaka ta odluka je dio puta odrastanja koji moramo preći :D

Te na kraju, nije bitno koliko puta ćemo pasti odnosno napraviti grešku, bitno je koliko puta ćemo ustati, odnosno prihvatiti situaciju i krenuti dalje naprijed. Iz svake greške možemo izaći kao pobjednici ili kao gubitnici, zapravo je na nama kako ćemo gledati na to... Možemo biti žrtve nekog lupeža ili istražitelji u našem životu, kako je to lijepo opisano u knjizi Alkemičar, autora Paulo Coelhoa

+5 glasa
Sandra Vukov od
Najčešća pogreška kod mladih je što ne slušaju svoje roditelje koji ih vole, zreliji su, iskusniji, jednostavniji i žele im dobro u smislu da se djeca ne muče u nekim stvarima kod kojih su se i oni sami namučili. Nažalost se djeca, pogotovo mlađi tinejdžeri osjećaju ugroženo kod autoriteta jer gledaju na to kao na zapovjed i kontrolu ne shvaćajući da je to za njihovo dobro. Zbog krivog pristupa nekih roditelja od ranije u odgoju njihove djece, dijete je zbunjeno i ne može shvatiti što je dobro za njega što nije, najmanje može shvatiti svoga roditelja.

Roditelji su 90% vremena u pravu i svojoj djeci ne žele loše, s toga kad bi znali i mogli uspostaviti od početka dobar odnos s dijetetom, vjerujem da bi dijete više puta samo došlo i pitalo za savjet,umjesto da skrivaju od roditelja i da ga se boje, poslušali bi prije svojeg roditelja, nego što je danas uobičajena pojava da djeca, sve rade na svoju ruku i smatraju da ne trebaju savjete od nikoga.
+4 glasa
Kuzma Topić od
Najveca greska kod odrastanja je da nisi grjesia, jer samo sa greskama steces jako vazno iskustvo koje ce te vodit kroz zivot. Je da je diko dobro ucit i na greskama drugih, ali nema striktnog puta kroz zivot i sta su za nekoga i za neko vrime bile greske to su za drugoga ili za koju godinu pogoci .

Jedine prave greske koje bi tribalo izbjec su one koje te kostaju zivota ili zdravlja, iako i one sluze ali ne za tebe nego za druge.

Uostalom ono najbitnije je: "Sta te ne ubije to te ojaca"

Slična pitanja

5 odgovora 732 👀
3 odgovora 405 👀
Zoran Jurić 02.07.2014. pitanje u rubrici Internet od Zoran Jurić
2 odgovora 257 👀
2 odgovora 361 👀
2 odgovora 387 👀
2 odgovora 432 👀
5 odgovora 360 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...