Da li ulagati u dionicu ACI (ACI d.d.)?

289 pogleda
Ninja Web Ratnik [nwr] pitano 20.05.2016. u kategoriji Poslovanje od korisnika Ninja Web Ratnik [nwr] Superaktivan (2,693 bodova)

Da li ući ili izaći iz dionice ACI (ACI d.d.)? Kupiti ili prodati?

related to an answer for: U koje burzovne dionice ulagati?

Please log in or register to answer this question.

1 odgovor

+4 glasova
Mali Dioničar odgovoreno 01.02.2017. od korisnika Mali Dioničar Aktivan (392 bodova)
ukratko o firmi... ACI je tvrtka u većinskom državnom vlasništvu koja upravlja nacionalnim sustavom od 22 marine duž jadranske obale i na otocima... tvrtka se u biti zove Adriatic Club International - ACI... isplačuju dividendu. to je super! zbog toga se isplati ući u dionicu, pogotovo kada vidiš da je i sama vrijednost dionice u zadnjih godinu dana narasla - znači trend vrijednosti je u porastu. nije ni čudo jer kompanija ostvaruje 20% neto marže i nema duga. poslovanje ide, no imamo tu oportunitetni gubitak - mogli bi ići puno bolje, ali i ovako ide dobro - pa se nitko ne buni. a zašto je tako? pa pogledajmo....

prihodi isti kao prije. dobit ista. uz neke manje promjene imamo copy paste izvještaj kao i kod HMST-a i sličnih priča gdje se ništa neće promijeniti jer... država je vlasnik! a dok se država ne makne iz vlasništva - nema ni rasta. samo status quo.

uglavnom, u ovoj dionici je veliki potencijal, ali je neiskorišten pogtovo zbog politički nestabilne uprave tvrtke koja se svako malo mijenja.

Slična pitanja

1 odgovor 504 pogleda
2 odgovora 2,016 pogleda
2 odgovora 526 pogleda
Dimitrije-Vuk Veličković pitano 09.02.2016. u kategoriji Poslovanje od korisnika Dimitrije-Vuk Veličković Superaktivan (4,949 bodova)
1 odgovor 96 pogleda
Goran Dren pitano 03.01.2016. u kategoriji Poslovanje od korisnika Goran Dren Superaktivan (3,893 bodova)
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,046 pitanja

2,664 odgovora

1,319 komentara

703 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...