Goran Dren u rubrici Djeca i roditeljstvo od
promjena rubrike od Znatko
Napišite savjet kako okupati bebu??? Pitanje zanima jednu mladu obitelj... Kako najbolje okupati bebu bez puno problema?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Sandra Vukov od
Bebe je dovoljno kupati 2 do 3 puta tjedno, a idealna temperatura vode je od 35 do 37 stupnjeva.

Prvo bi trebali ciljati napuniti kadu (najbolje posebnu kadu za bebe) toplom vodom oko 7 cm visine.

 Ako nemate kadu namjenjenu za novorođenče morali bi osigurati da glava vaše malene bebe bude dobro podržana tijekom cijelog postupka kupanja, pažljivo spuštajući svog mališana u vodu.

Trebate koristiti nježnu krpu za umivanje, da s njome nježno obrišete dijete do kraja uključujući njezinu glavu i lice.

 Pažljivo obratite pozornost da detaljno operete bore ispod ruku, iza ušiju, oko vrata i genitalnog područja.

Kada je dojenče van tuša ili kade zamotan u ručnik s kapuljačom ne trebate koristiti kreme ili pudere nakon kupanja jer je njihova koža vrlo nježna i može izgledati suho, možete ga namazati baby losionom ali i ne trebate.

Pedijatri ne preporučuju korištenje dječijeg pudera s obzirom na činjenicu da čestice mogu ući u djetetova pluća i uzrokovati respiratorne probleme.
+4 glasa
Nikolina Šrajbek od
odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor

Prije svega, važno je znati da voda treba biti topla (toplinu vode provjeriti laktom ili koristite termometar, temperatura treba biti 36 stupnjeva), a kada napunjena vodom do otprilike 10 centimetara visine, kao što i prostorija u kojoj se dijete kupa treba biti dobro zagrijana (otprilike 25 stupnjeva). U početku bebu ne treba često kupati zato što se dijete ne kreće, pretjerano ne znoji i ne uprlja se, a prečesto kupanje može izazvati infekciju.

Prije samog kupanja, u Vašoj neposrednoj blizini pripremite sve što trebate prije i poslije kupanja- ručnik, ogrtač, češalj, čista pelena, pidžama.

Pri odabiru sredstava za kupanje treba voditi računa o sastojcima pojedinog proizvoda kako djetetu ne bi isušili kožu.

Beba se polako spušta u vodu pri čemu je uspostavljena komunikacija između roditelja i djeteta (smješkanje, pričanje, pjevušenje). Prvo se peru oči od vanjskog prema unutarnjem kutu laganim prijelazima mekanom i malo namočenom vatom. Lijeva ruka roditelja treba biti ispod djetetovih ramena, dok je djetetova glava na roditeljevoj podlaktici. Roditeljeva desna ruka nalazi se ispod djetetove stražnjice. 

Prvo se spuštaju stražnjica i noge, dok je djetetova glava naslonjena na roditeljevu lijevu podlakticu. Voda treba dopirati do djetetovih prsa, a desnom rukom kupate dijete! U trgovinama postoje različite pamučne krpice za pranje bebe kojima se nježno prelazi preko cijelog tijela. Ukoliko želite koristiti šampon za pranje (ako dijete nema već po rođenju suhu kožu), trljajte šampon od glave preko vrata, ruku, prsnog koša, trbuha, spolovila do nogu. 

Nakon kupanja prednje strane tijela, dijete okrenite na trbuhu tako da glavu i prsni koš držite lijevom rukom, dok je beba koljenima oslonjena na kadu. 

Ukoliko ste prije samog kupanja odlučili koristiti šampon, netom prije kupanja pripremite posudu s vrućom vodom koja će se taman ohladiti dok kupate bebu u kadi. Tu vodu iskoristite za ispiranje djeteta nakon što nasapunate prednju i stražnju stranu tijela. 

Bebu izvadite iz kade i umotajte u mekani ručnik, a osušite je laganim tapkanjem ručnikom po tijelu. 

Ako želite, možete je, nakon sušenja, namazati losionom ili kremom 

Sretno!

 

Izvor: https://bebimil.hr/savjetovaliste/moja-beba/bebino-prvo-kupanje-51/

Slična pitanja

1 odgovor 262 👀
2 odgovora 419 👀
1 odgovor 162 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.2k pitanja

23.0k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...