1.2k pregleda
Goran Dren u rubrici Poslovanje od Goran Dren (5.4k bodova)
Što su to analitičke vještine?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je posao community managera?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Iva Murat od Iva Murat (27.1k bodova)
odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor

Analitičke vještine vrlo su tražene u svakom poslu, a odnose se na sposobnost brzog usvajanja novih znanja i vještina. Dobre analitičke vještine omogućavaju nam brzo i efikasno rješavanje problema te donošenje odluka. One obuhvaćaju nekoliko komponenti, a to su vizualizacija, kritičko razmišljanje i sposobnost prikupljanja i obrade informacija. Vizualizacija se odnosi na sposobnost predviđanja ishoda našeg djelovanja te uključuje analizu podataka. Kritički razmišljati znači procijeniti informacije koje su nam dostupne te odrediti koje su od tih informacija važne za ono što radimo. Važno je procijeniti koje su ideje dobre i koje će nas dovesti do željenog cilja. Što se tiče rješavanja problema, problem prvo moramo razumjeti, a zatim postaviti određene ciljeve i odrediti prioritete među njima, Onaj tko to uspijeva, ima dobro razvijene analitičke vještine. Upravljanje resursima još je jedna važna komponenta analitičkih vještina. Tu možemo govoriti o upravljanju vremenom, koje je na poslu izuzetno važno jer ćemo dobrom organizacijom vremena biti uspješniji u poslu. Također se može govoriti i o upravljanju resursima tvrtke, novcem i radnom snagom.

+3 glasa
Buket Buketić od Buket Buketić (5.2k bodova)

Pozdrav!

Pokušati ću dati nadopunu već poslanom odgovoru! (:

Analitičke vještine su vještine koje se mogu usavršiti, naučiti i steći s iskustvom.

Ono što je ključna stvar kod analitičkih vještina odnosno analitičkog razmišljanja je prikupiti prave informacije koje će nam pomoći pri rješavanju problema odnosno situacije koja se našla pred nama te donijeti odgovarajuću odluku od koje ćemo dobiti pozitivan rezultat. Također bitna karakteristika analitičkih vještina je ta da naše odluke znamo jasno potkrijepiti činjenicama i dokazima.

 

Slična pitanja

2 odgovora
2 odgovora
3 odgovora
3 odgovora
Marina Baričanec 12.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od Marina Baričanec (4.3k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.6k pitanja

15.3k odgovora

3.5k komentara

1.5k korisnika

...