194 pregleda
Marin Barić u rubrici Poslovanje od Marin Barić [Superaktivan] (4.5k bodova)
Što bi jedan direktor tvrtke koja zapošljava radnike treba znati od komunikacijskih vještina kako bi uspješno upravljao tom tvrtkom, zaposlenicima i cjelokupnim poslovanjem na tržištu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.1k bodova)

Direktor tvrtke koja zapošljava radnike trebao bi koristiti asertivan stil komunikacije, što znači da svoje želje, zamisli i osjećaje izražava na prikladan način (otvoreno i pošteno) i bez okolišanja, s namjerom da komunicira. 

Osim toga, trebao bi biti samopouzdan i zadovoljan sobom te uvažavati ideje drugih. Asertivan direktor bori se za svoja prava, a da pritom ne ugrožava prava drugih. Često ta prava ni ne budu ostvarena (ako se pokušavaju postići asertivnim stilom), no na pošten će način izraziti svoja očekivanja. Agresivnost u vođenju tvrtke nije dobrodošla zato što izaziva ogorčenje, a poznato je da agresija najčešće izaziva agresiju, što neće donijeti nikakve dobrobiti u poslovanju. Osim toga, direktor ne može ne znati što želi i ne znati izgovoriti "ne" zato što u poslovanju treba postojati vođa, ali onaj vođa koji ne gleda samo na svoje interese. 

Ono što će biti produkt takve komunikacije jest uvažavanje od radnika, unapređivanje odnosa, povećano samopoštovanje prema direktoru, osjećaj zadovoljstva i dobivanje poštovanja radnika. 

+4 glasa
Kristijan Sedak od Kristijan Sedak [Aktivan] (255 bodova)

Direktor tvrtke je osoba zadužena prvenstveno za upravljanje. 

Upravljanje zahtijeva analitičko promišljanje, donošenje odluka, delegiranje zadataka, zapovjednu komunikaciju ali i motiviranje suradnika. Upravljanje vremenom i upravljanje stresom su također vještine koje su iznimno važne za upravljanje i stvaraju osjećaj povjerenja među kolegama ili podređenima. Sve navedene vještine mogu se učiti i izvježbati. Za upravljanje je važno tražiti i povratnu informaciju od suradnika te uvažavati njihova mišljenja.

 


Kristijan Sedak, magistar komunikologije

predavač na Govorničkoj akademiji Demosten

GA Demosten: ured@umjetnost-komunikacije.hr; T.+385 99 784 8772

Slična pitanja

2 odgovora 143 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...