Maja Kos u rubrici Društvo od

U životu, bilo da su osobni ili poslovni, prigovori nisu nešto na što smo olako spremni dobro reagirati. Kako bi trebalo reagirati kada mi netko nešto prigovara - bilo poslovno ili osobno? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Iva Murat od

Prigovore ili kritike najbolje je prihvatiti na način da im pristupamo sa znatiželjom. Kad nam netko uputi kritiku, trebali bismo se sjetiti da nam ta osoba govori nešto, što ona smatra da je važno za nas. Želi nam pomoći da napredujemo. Ovo naravno vrijedi kada je kritika konstruktivna i dobronamjerna. Nakon što primite kritiku, nemojte se odmah braniti i reći da nije tako ili tražiti krivca. Najbolje je da se osobi zahvalite na mišljenju i zatim u miru promislite može li vam ta informacija ikako pomoći da postanete bolji. Ako može, onda je kritika konstruktivna. Ako nikako ne možete prihvatiti kritiku i uvijek je doživljavate kao napad, poradite na samopouzdanju. Sjetite se da nitko nije uvijek dobar u svemu, kao i da se svakome može potkrasti pogreška i da svatko ima prostora za napredak

+8 glasa
Elmira Majerić od

Treba znati par stvari oko prigovora i kritika:

  1. čak i kada su nam prigovori upućeni, oni nisu uvijek namijenjeni nama. I samo zato što ih je netko izrekao ne znači da ih trebamo samo tako i prihvatiti. O njima treba promisliti i uzeti ono što je naše i vratiti osobi onaj dio prigovora koji je njihov. Njihovi kriteriji, njihova perspektiva, njihova potreba...Sve te stvari naime, ne trebaju nužno biti i naše, ali ih uvijek moramo biti spremni čuti.
  2. osoba koja prigovor daje, nije nužno osoba koja zna kako dati prigovor. Postavljate pitanja kako biste i njoj i sebi olakšali proces te razmjene. I izvucite najbolje za sebe i svoj razvoj.
  3. ma koliko god se osjetili napadnuto ili nezadovoljno onim što vam je upućeno, prije reakcije postavite si ovo pitanje: što je pozitivna namjera ove osobe i ove izjave koju dijeli sa mnom?

Slična pitanja

4 odgovora 837 👀
2 odgovora 528 👀
Marija Miljević 29.07.2022. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Marija Miljević
3 odgovora 392 👀
3 odgovora 396 👀
1 odgovor 487 👀
4 odgovora 1.5k 👀
1 odgovor 294 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...