Marin Barić u rubrici Osobni razvoj od
promjena rubrike od Znatko
Kome se obratiti ako želim bolje naučiti tj. poboljšati komunikacijske vještine?

Tko su ti stručnjaci koji mi pomažu poboljšati komunikaciju?

Koji su to stručnjaci koji pomažu poboljšati komunikaciju?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako održati javni govor?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+15 glasa
Karla Jurišić od

Komunikacija danas igra vrlo važnu ulogu u poslu, vezama, odnosima, školovanju, itd.. Mnogi od nas prirodne nemaju razvijene komunikacijske vještine te ih to može kočiti i sprječavati u daljnjem napretku, kako poslovnom tako i osobnom te ju je vrlo bitno poboljšati.

Srećom, danas postoje razne ustanove te tečajevi kojima vrlo lako možemo poboljšati našu komunikaciju te komunikacijske vještine i uživati u našim novim sposobnostima. Osim što ćemo zračiti samopouzdanjem, lakše ćemo odrađivati razgovore za posao ili poslovne prezentacije te razgovor s klijentima.

Mnogi stručnjaci komunikacijskih vještima su NLP stručnjaci. Oni imaju adekvatno znanje koje nam mogu prenijeti u savladavanju komunikacijskih barijera.  Kako bi nam pomogli u verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji, marketinški stručnjak Kamilo Antolović i vodeći hrvatski stručnjak na polju interpersonalne komunikacije doc.dr.sc. Nikša Sviličić napisali su knjigu 'Komunikacijske vještine'. Knjiga je korisna profesionalcima, nastavnicima i studentima, osobito komunikologije i medija te onima koji žele poboljšati svoje znanje, imidž i onima koji žele unaprijediti govorne i prezentacijske vještine.  

+9 glasa
Kristijan Sedak od

Nekada bi vjerojatni glavni odgovor bio psiholog. Ali danas se sve više zanimanja i sveučilišnih odjela usredotočuje na javne nastupe. Tako primjerice imate komunikologe koji imaju fakultetsko obrazovanje utemeljeno baš na komunikaciji (bilo da se radi o interpersonalnoj komunikaciji, masovnim medijima, govorima i nastupima ili pak teorijama medija u prošlosti). Također, fonetičari i logopedi igraju veliku ulogu u pripremama govornika pomoću vježbanja glasa, sastavljanja govora, pravilnog disanja i stava tijekom javnog nastupa i sl. U Hrvatskoj postoji i nekoliko škola govorništva u kojima se sustavno možete educirati i usavršavati komunikacijske vještine u svoje slobodno vrijeme.


Kristijan Sedak, magistar komunikologije

predavač na Govorničkoj akademiji Demosten

GA Demosten: ured@umjetnost-komunikacije.hr; T.+385 99 784 8772

Slična pitanja

2 odgovora 362 👀
2 odgovora 419 👀
Maja Kos 19.09.2020. pitanje u rubrici Posao od Maja Kos
3 odgovora 656 👀
3 odgovora 400 👀
3 odgovora 406 👀
3 odgovora 675 👀
4 odgovora 7.4k 👀
Jan Iveković 01.10.2020. pitanje u rubrici Mediji od Jan Iveković
4 odgovora 855 👀
1 odgovor 227 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...