136 pregleda
Mia M. u rubrici Priroda od Mia M. [Ekstraktivan] (7.5k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Kako su neke biljke baš ono toliko osjetljive da vam neće uspjeti ili će vam urod biti toliko malen da se taj trud oko uzgajanja neće isplatiti, što mislite koje biljke su optimalne za uzgoj kod kuće/doma? Ono neka top5 ili top10 lista najboljih biljaka za to?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+2 glasa
Buket Buketić od Buket Buketić [Superaktivan] (5.0k bodova)

Pozdrav Mia88! 

Svakako bih ti preporučila da se iskušaš možda u sadnji nekih začina, zahvalne su biljke. 

I sama ih uzgajam. Tijekom jeseni, proljeća i ljeta držim ih na balkonu, a dok su zimski mjeseci (studeni-veljača) tada ih unesem u zatvoreni prostor uz prozor. Uz to što lijepo zamirišu, koristim ih u i jelima i čajevima. Tako da mi kuhanje u tom slučaju predstavlja gušt (inače nisam ljubitelj dužeg zadržavanja u kuhinji hehe). 

Trenutno na balkonu držim bosiljak i mentu. (: Plan mi je u skorije vrijeme posaditi chilli papričice i vidjeti kako ću s njima napredovati. U linkovima niže ću ti podijeliti neke ideje i savjete. (:


Kako posaditi začinsko bilje?

Ideje za uzgoj začinskog bilja.

+2 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.2k bodova)

1. origano- Ne zahtjeva previše brige, u ljetnim danima voli biti na suncu, a potrebno ga je zalijevati otprilike jedanput na tjedan, dok zimi može biti i do dva tjedna bez vode. Zbog specifičnog mirisa upotpunjava sva jela, ali i pruža ugodan miris doma. 

2. vlasac- Voli sunčana mjesta, a potrebno ga je zalijevati barem jednom tjedno tijekom cijele godine. Odaje miris i okus luka u jelima. 

3. lavanda- Isušeno tlo na suncu pogodno je mjesto za njezin rast. Nije joj potrebno puno vode, a može se koristiti kao aroma za deserte i pića.

4. kamilica- Osim što je vrlo jednostavna za uzgoj, kamilica ima multifunkcionalni učinak jer pozitivno djeluje na sve organske sustave (bolovi u želucu, nesanica, astma). Uspijeva na područjima umjerene klime i srednjih temperatura (oko 25 stupnjeva).

5. menta- Čaj, med i sok samo su neki od proizvoda koji se mogu dobiti obrađivanjem mente. Voli sunce i vodu. Poželjno ju je zalijevati cijelo vrijeme kad intenzivno raste. 

 

Slična pitanja

3 odgovora 195 pregleda
1 odgovor 281 pregleda
3 odgovora 1.8k pregleda
1 odgovor 69 pregleda
1 odgovor 111 pregleda
1 odgovor 1.2k pregleda
1 odgovor 88 pregleda
2 odgovora 126 pregleda
1 odgovor 866 pregleda
8 odgovora 898 pregleda
1 odgovor 157 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...