Mia Marijanović u rubrici Priroda od Mia Marijanović
promjena rubrike od Znatko
Kako su neke biljke baš ono toliko osjetljive da vam neće uspjeti ili će vam urod biti toliko malen da se taj trud oko uzgajanja neće isplatiti, što mislite koje biljke su optimalne za uzgoj kod kuće/doma? Ono neka top5 ili top10 lista najboljih biljaka za to?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Arya Oberoj od Arya Oberoj

Pozdrav Mia88! 

Svakako bih ti preporučila da se iskušaš možda u sadnji nekih začina, zahvalne su biljke. 

I sama ih uzgajam. Tijekom jeseni, proljeća i ljeta držim ih na balkonu, a dok su zimski mjeseci (studeni-veljača) tada ih unesem u zatvoreni prostor uz prozor. Uz to što lijepo zamirišu, koristim ih u i jelima i čajevima. Tako da mi kuhanje u tom slučaju predstavlja gušt (inače nisam ljubitelj dužeg zadržavanja u kuhinji hehe). 

Trenutno na balkonu držim bosiljak i mentu. (: Plan mi je u skorije vrijeme posaditi chilli papričice i vidjeti kako ću s njima napredovati. U linkovima niže ću ti podijeliti neke ideje i savjete. (:


Kako posaditi začinsko bilje?

Ideje za uzgoj začinskog bilja.

+3 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek

1. origano- Ne zahtjeva previše brige, u ljetnim danima voli biti na suncu, a potrebno ga je zalijevati otprilike jedanput na tjedan, dok zimi može biti i do dva tjedna bez vode. Zbog specifičnog mirisa upotpunjava sva jela, ali i pruža ugodan miris doma. 

2. vlasac- Voli sunčana mjesta, a potrebno ga je zalijevati barem jednom tjedno tijekom cijele godine. Odaje miris i okus luka u jelima. 

3. lavanda- Isušeno tlo na suncu pogodno je mjesto za njezin rast. Nije joj potrebno puno vode, a može se koristiti kao aroma za deserte i pića.

4. kamilica- Osim što je vrlo jednostavna za uzgoj, kamilica ima multifunkcionalni učinak jer pozitivno djeluje na sve organske sustave (bolovi u želucu, nesanica, astma). Uspijeva na područjima umjerene klime i srednjih temperatura (oko 25 stupnjeva).

5. menta- Čaj, med i sok samo su neki od proizvoda koji se mogu dobiti obrađivanjem mente. Voli sunce i vodu. Poželjno ju je zalijevati cijelo vrijeme kad intenzivno raste. 

 

Slična pitanja

3 odgovora 410 👀
1 odgovor 294 👀
1 odgovor 355 👀
3 odgovora 4.4k 👀
Michelle Koprivnjak 22.10.2020. pitanje u rubrici Priroda od Michelle Koprivnjak
1 odgovor 145 👀
1 odgovor 301 👀
1 odgovor 2.8k 👀
1 odgovor 162 👀
Antoneta Hrgović 30.11.2020. pitanje u rubrici Priroda od Antoneta Hrgović
2 odgovora 574 👀
8 odgovora 1.5k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...