Ivana Basar u rubrici Hrana i piće od
Gdje mogu naći kvalitetnije meso - u dućanima ili u mesnici? U kojim dućanima odnosno mesnicama u Zagrebu mogu kupiti najkvalitetnije meso?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Sandra Vukov od
uređen od Sandra Vukov
Meni je osobno bolje kupovati meso u prodavaonici odnosno dučanu zbog higijenskih razloga jer meso u dučanu ipak imaju više i veće kontrole nego u mesnici. Dakle, tamo moramo ići na povjerenje prodavača jer su tamo kontrole tek kada dođu inspekcije a to je puno rijeđa kontrola i manja količinski od mesa u trgovini, zbog toga mi je malo rizično u mesnici kupovati pogotovo u današnje vrijeme kada vlada korona. U mesnici kada kupujemo, moramo razmišljati koliko često mesari mjenjaju rukavice jer ipak se ljudi sastoje od mnogo bakterija dok u dučanu ne moramo o tome razmišljati, samo uzmemo meso i kupimo ga, jednostavnije je i sigurnije. Nemam ništa protiv mesnica, (znam te inforamcije jer član obitelji radi s inspekcijom) ali to ne znači da nikada ne odlazim u mesnice jer to nije istina i sama odem ponekad u mesnicu, preporučam takodjer jednu od boljih mesnica u koje odem, a ta je Igomat, koje ima na više lokacija.
+4 glasa
Mihael Fernežir od
Po mome mišljenju, najbolje mjesto za kupovanje mesa su mesnice. Nekoliko je razloga zašto su mesnice bolje od dućana.

Prvi je taj što mesnice većinom imaju bolje i kvalitetnije meso zato što su usmjerene isključivo na prodaju upravo mesa, dok dućani imaju široku ponudu raznih artikala, te ne mare za jedan određeni artikl nešto posebno više nego za druge.

Nadalje, mislim da su mesnice i jeftinije, jer neke od njih imaju baš svoje meso, a ne nabavljaju ga kao dućani. S obzirom na to dućani moraju ostvariti neki profit pa je kod njih automatski skuplje nego u mesnicama.

Također, postoje dućani koji otkupljuju meso od mesnica. Naravno, ovo je još jedan plus za mesnice jer one će zasigurno sebi ostaviti najbolje i najljepše komade mesa, dok će dućanima dati ipak nešto manje lijepe komade.

Slična pitanja

2 odgovora 1.3k 👀
2 odgovora 2.2k 👀
Goran Dren 25.03.2016. pitanje u rubrici Recepti od Goran Dren
1 odgovor 698 👀
1 odgovor 232 👀
1 odgovor 2.5k 👀
2 odgovora 920 👀
1 odgovor 331 👀
1 odgovor 1.8k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...