300 pregleda
Ivana B. u rubrici Obrazovanje od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Kako se razlikuju studiji biologije i molekularne biologije? Obuhvaća li studij biologije također molekularnu biologiju?  Koji studij je popularniji i koji nudi više mogućnosti za zapošljavanje u budućnosti? Koji studij je teže upisati?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Paolina Rajić od Paolina Rajić [Superaktivan] (4.3k bodova)
odabran od Ivana B.
 
Najbolji odgovor
Biologija je znanost koja se bavi proučavanjem živih bića, njihove fizičke strukture, biokemije, molekularnih interakcija, fiziologije i evolucije te interakcija između živih bića i okoliša.

Molekularna biologija je grana biologije koja se bavi životom na razini molekula proučavajući njihovu građu i funkciju. Objašnjava procese i reakcije u stanici, usmjerena je ka istraživanju DNA i njezinog mehanizma repliciranja i sinteze proteina.

Fakultet molekularne biologije obuhvaća puno detaljnije bavljenje određenim područjima biologije kao što su genetika i biokemija.

U Hrvatskoj je moguće upisati preddiplomski studij biologije na Sveučilištu u Zagrebu i Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, dok preddiplomski studij molekularne biologije ima samo na Sveučilištu u Zagrebu i zbog toga je vjerojatno teže upisati molekularnu biologiju. Tome doprinosi i sve veća popularnost tog studija jer svojim razvojem postaje temelj biomedicinskih znanosti. Smatram da studij molekularne biologije trenutno pruža više mogućnosti za zaposlenje, a u budućnosti će postajati sve traženije i popularnije zanimanje.

Slična pitanja

1 odgovor 1.1k pregleda
2 odgovora 973 pregleda
1 odgovor 2.7k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...