Ivana Basar u rubrici Odnosi i veze od Ivana Basar
promjena rubrike od Znatko
Po vašem mišljenju, koji hrvatski grad je naromantičniji - ugodan za šetnje, sa romantičnim kafićima ili restoranima i intimnom atmosferom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+10 glasa
Domagoj Filipčić od Domagoj Filipčić
Stare jezgre obalnih gradova cijele jadranske obale pružaju nevjerojatno putovanje kroz vrijeme koje nas baca u neka druga vremena.

Šetnje renesansnim Dubrovnikom i masivnim zidinama Grada koji je stotinama godina bio neovisna država pružaju nevjerojatne poglede na obalni pojas, kao i bijeg u uzbudljivu prošlost tog nevjerojatnog grada. Iz vreve i gužve lako se može pobjeći na neke od fantastičnih obližnjih otoka dubrovačkog arhipelaga, poput Koločepa, Šipana, Lopuda ili predivnog Lokruma, koji obiluje fantstičnom florom, predivnim plažama i - paunovima.

Zadarske ulice odišu veličanstvenošću, grandioznošću, romansom i poviješću, crkva svete Stošije i crkva sv. Donata obaraju s nogu svojim perfekcionizom i ljepotom. Morske orgulje, jedine takve u svijetu, demonstriraju kako zvuči more, a brojni kafići i restorani osiguravaju kratku stanku ako vas kojim slučajem uhvati fjaka i želja.

Istarski gradovi Buzet, Grožnjan i Buje svojim tijesnim ulicama i izuzetnim pogledima zarobit će svakoga tko u njih zaluta. Poželjet ćete ostati tamo duže nego što ste namjerili, vjerujte mi.

Rovinj, koji nosi epitet najromantičnijeg grada u Hrvatskoj. Njegove uske, intimne i slatke uličice pružaju nevjerojatno iskustvo koje nas, kao i drugi mediteranski gradovi, baca u neka druga vremena, vremena velikih romansi, promenada, pisaca i pjesnika. Poželjet ćete se izgubiti tamo (dogodilo mi se i uživao sam u svakoj sekundi).

Zagreb, glavni grad Hrvatske, po zimi je omiljeno odredište brojnih parova. Zima u Zagrebu nešto je posebno, kuhano vino na gornjem gradu za vrijeme adventa nešto što ne smijete propustiti. Fenomenalni pogledi, predivne šetnjice i mnoštvo sadržaja neće razočarati ni najizbirljivije.

Nakon svega, mislim da mi je izuzetno teško izabrati omiljeni. No ako biram, odabrat ću istarski trio - Grožnjan, Buzet i Buje. Oni su imali nešto što me je jednostavno oborilo s nogu i ostavilo u nevjerici. Neočekivano, fascinantno i bez premca, nešto što se cijeli život pamti. Vjerujem da je razlog u miru, tišini i jednostavnosti. Jednom riječju - izuzetno. A da ne govorim o vinarijama i vinima...
Ukoliko se odlučite za Istru, budite sigurni da nećete pogriješiti. Tada svakako treba posjetiti i Rovinj. Sve lijepo što ste čuli je istina.
Marko Radić 18.09.2020. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Marko Radić
18.12.2020. promjena rubrike od Znatko
Koje hrvatsko mjesto je najmističnije?
+10 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka
Po mom mišljenju, najromantičniji hrvatski grad je Mali Lošinj. Ima prekrasne plaže i šetnice. Centar je prepun slatkih kafića i restorana. Dostupni su brodovi kojima se može zaputiti na romantično krstarenje. More i priroda zajedno čine tako lijepu atmosferu da Vam ništa drugo nije potrebno za romantiku. Prevladava prekrasno i sunčano vrijeme pa se oko toga ne morate brinuti. Ljudi su opušteni i veseli, pridonose ugodnom ozračju prekrasnog Malog Lošinja.
+8 glasa
Augustina Kolak od Augustina Kolak
prikazano od Znatkica
Najromantičniji hrvatski grad, po meni, je Dubrovnik. Možda je predvidljiv odgovor jer slovi kao najljepši grad u Hrvatskoj, ali meni je zaista tako. Zbog svoje predivne stare jezgre ali i ostalih dijelova grada, Dubrovnik je idealna destinacija za romantične šetnje u bilo koje doba godine. Iako, po mojem mišljenju, preko ljeta zbog napučenosti turistima je možda teže doživjeti sve ljepote, pa su ranojutarne i poslijeponoćne šetnje dobra alternetiva dnevnim aktivnostima. Kao jedno od najromantičnijih lokacija u Dubrovniku, izdvojila bih Srđ, uzbrdicu poviš grada gdje se pruža predivan pogled.
+7 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Osobno volim sve gradove u svojoj najljepšoj Hrvatskoj ali dva su mi nekako najviše u srcu.

Zagreb mi je veoma romantičan grad jer sam tamo upoznala ljubav svog života i tamo sam se rodila, za svaku relaciju imam neko lijepo sjećanje pa mi je to nekako moj osobni odgovor.

Što se tiče nekog drugog grada koji mi je romantičan, moram priznati da je to za mene Dubrovnik.

Nažalost, cijene samim stanovnicima dubrovnika pa tako i nama ostalima nisu nimalo romantične ali za to nije nimalo kriv grad. Stara jezgra Dubrovnika je meni, poput malog Rima ili Venecije, čarobno je.

Slična pitanja

6 odgovora 1.5k 👀
8 odgovora 6.3k 👀
Lovro Gorup 26.09.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Lovro Gorup
3 odgovora 433 👀
4 odgovora 627 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...