83 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Obrazovanje od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova)
Da li komunikolozi uče kako manipulirati ljudima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (28.2k bodova)
uređen od Karla Jurišić

Postoje škole i tečajevi gdje komunikolozi uče svoje polaznike upravo ovoj vještini. U smislu manipulacije ovdje govorimo o prodaji, dobivanju posla na razgovoru za posao, komunikacija s poslovnim klijentima te obraćanje velikom broju ljudi pa stoga možemo manipulaciju nazvati uvjeravanje.

Jedan od tih tečajeva naziva se NLP, sto znači neurolingvističko programiranje. To je psihološki - komunikacijski model koji se koristi u cijelom svijetu. Ova metoda se primjenjuje u psihologiji, pedagogiji, poslovanju, obrazovanju te u svakodnevnom životu.

Manipulirati ljudima nije lako, ali to niti ne znači ništa loše. Za to su potrebne vještine koje se mogu naučiti vježbanjem te radom. Vještine uvjeravanja su vrlo bitna stavka kod primjerice, poslova prodaje tako da ćete uvijek biti u prednosti dobivanja ovog tipa posla sa navedenim vještinama.

Marina Božan 14.08.2021. pitanje u rubrici Društvo od Marina Božan [Superaktivan] (3.7k bodova) Zašto manipuliranje ljudima ne znači ništa loše?
Marina Božan 14.08.2021. pitanje u rubrici Društvo od Marina Božan [Superaktivan] (3.7k bodova) Kako to da manipulirati ljudima nije lako?

Slična pitanja

1 odgovor 123 pregleda
2 odgovora 118 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...